torsdag 3 maj 2012

40 and fabulous - Shirin Djavidi med flera

Ikväll ska jag sticka iväg på ett litet event där Shirin Djavidi kommer att närvara. Hon har ju setts i pressen en hel del på senaste med anledning av sin bok Träna dig tio år yngre och så har vi ytterligare en dam att lägga till utöver Olga Rönnberg på listan över träningsförebilder i 40-årsåldern. Vilket behövs, för de är inte så många. Segmentet 20-30 har ju alltid varit välfyllt och mellan 30-40 dominerar de allt flitigare mammaträningsbloggarna men därefter blir det glest. En fin blogg som skrivs av en inspirerande dam i den åldern är Fokuserad Energi, har ni fler tips på träningsbloggande 40-somethings, skriv i kommentarerna, plz!

Egentligen borde det ju vara en suverän tid för att satsa på träningen då man fyllt 40 - barnen är lite större och därmed också fritiden, man är fortfarande stark och pigg med långt kvar till ålderskrämporna - redo att komma i toppform helt enkelt!

För de av er som är i 20-årsåldern kanske 40 låter avlägset. Och jag kan berätta att jag då jag var 20 såg jag 40 som någon slags ålder då jag skulle börja tackla av lite och 'let myself go'. Jag kände mig rätt övertygad om att jag då inte alls skulle vara så intresserad av att vara vältränad och heller inte skulle ha så stor chans att bli det, utan bli tvingad till att vara en sladdrig tant som på sin höjd orkade gå promenader.

Så kommer ni inte känna, det lovar jag, då ni är 40. Och ni kommer inte behöva känna så heller, det går precis lika bra att skaffa sig magrutor/slå rekord på milen/lära sig göra chins då. Om inte bättre.

14 kommentarer:

 1. Tack för bloggkärlek Elbe! :-) Det gör mig jätteglad!:-) Jag kan lova att 40+ är en KANONålder:-) Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Förutspår att vi kommer få se en drös aktiva 40-åringar i framtiden. :)

  SvaraRadera
 3. 40 and fab, det är det som gäller :-)

  Tack för inspirationen nedan, precis vad jag behövde idag. Skrev just en inlägg om vad att göra när det känns tungt.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Jag läser Carina Isakssons blogg på Body.se. Hon är ju inte en "vanlig" 40+ i den meningen att hon jobbar med något annat än träning och rör på sig vid sidan av. Men byggarvärlden är verkligen inspirerande, utan att jag för den sakens skull vill börja med bodyfitness eller bodybuilding. De bästa i de sporterna verkar vara en bra bit över 30 i alla fall. Så det finns hopp. Och inspiration.

  Som indie-tjej som älskar 60-talet och allt som hör till är det en härlig kontrast med better bodies kläder, lösnaglar och bling-bling. Inte min stil men skönt på sitt eget sätt.

  SvaraRadera
 5. Instämmer ! Blir 43 år i år och har aldrig varit så vältränat och fit som nu !!
  Det är aldrig försent ..

  =)

  SvaraRadera
 6. Min pappa började träna när han var en god bit över 50. I år fyllde han 59 och jag kan meddela att han är smalare, starkare och snabbare än han någonsin varit innan. Och lyckligare! Han är en sann källa till inspiration och motivation och jag ser fram emot att vara lika stark och snabb (och snygg) som honom om 30år. :)

  SvaraRadera
 7. Det känns faktiskt jäkligt skönt när man ser riktigt vältränade äldre människor (vi har tex en 70-årig man på gymmet, och damn, han är fit!) tycker jag, att man ser att det går. För ibland blir jag så rädd. Jag är 25 år idag, och alla säger "vänta bara tills du blir 30, då går det bara utför, förbränningen går ner, det blir svårare att sätta muskler, etc., etc). Jag tycker att det är svårt nog idag, så jag blir rädd när jag tänker att det ska bli ännu svårare. Då är det skönt att se någon som faktiskt lyckas!

  SvaraRadera
 8. Det är länge sedan som jag var så fit som nu när jag snart fyller 47. Många kvinnor skyller på barnafödslar och har det som ursäkt för att kroppen får förfalla. Bah! Jag har fött fyra ungar men det syns mest på en viss skrynklighet i huden. Tänkte på det igår när jag häpet studerade den 73 åriga Wanda - så där vill jag oxå bli!
  http://rosellsgym.se/wordpress/2011/10/09/trana-med-wanja-del3-ryggovningar/

  Och ja, jag saknar träningsbloggar med "vanliga" kvinnor i min ålder som tränar. Inga kändiskvinnor som har betalt för att se bra ut utan vanliga heltidsarbetande kvinnor som lägger prio på hälsan. Tills jag hittat någon sån hänger jag hos er yngre och är glad för alla tips jag hittar.

  SvaraRadera
 9. Härligt inlägg!
  Ha en trevlig kväll :)

  SvaraRadera
 10. Kärlek till dig Elbe, för sann inspiration och för att du gör oss så glada.
  //Sol

  SvaraRadera
 11. Grymma tjejer!!
  Är snart där själv, ett år yngre än Olga. Hoppas att jag är lika grym :)

  SvaraRadera
 12. Om 4 månader och 9 dagar fyller jag 40! Tjohoo! Känns lite "ar-i-ess-pi-ii-sii-tii" (respect) på nå't vis. Har precis startat upp en blogg för att få lite pepp (förhoppningsvis...;-)) och struktur på min väg mot en fit kropp. Min egen lilla fitnessfight startade i tisdags, 1/5.
  Fortsätter definitivt att hämta inspiration här hos dig, Elbe! Tack för en avslappnad och skön blogg!!

  SvaraRadera
 13. Hej, jag fyllde 40 i somras (snart 41) jag sprang min första mil då och fler blev det ;-) rekord 1,2 jag tränar 3-5 gånger i veckan mår toppen har aldrig varit snyggare ;-) äter rätt mår toppen. Har två barn en på nitton och en på tre. Min främsta anledning är att må bra och vara pigg och kunna hålla tempo med min tös när hon växer upp. När hon är 15 är jag 53 vill då kunna sporta och uppleva saker med henne. Och hon ska inte behöva skämmas över mig utan tvärtom vara stolt. Jag älskar att vara 40 och fit ;-)) trevlig helg! /Nettan

  SvaraRadera
 14. Jag är närmar mig 40 (38) men känner mig lika pigg och frisk som när jag var 25!! : )

  SvaraRadera