torsdag 24 maj 2012

NMT avklarad

Öm, trött, jobbigt. Mest för min inre "hata skolgympa/parövningar"-personlighet. Lite väl mycket svettig interaktion med typ äldre män när man är nyanställd... ser det som mental träning ;-) Nu mat!

4 kommentarer:

 1. jag har lite funderingar och så när det gäller kost..

  Jag har gått från att typ inte bry mig riktigt om hur jag äter till att vara ett freak på typ ett halvår, men nu är en fråga jag undrar hur mycket fett man egentligen kan/bör äta? Jag är 16, runt 1.80 och väger ca 80 just nu (på tok för mycket, och nu är det neråt som gäller) men jag har ändå en hel massa muskler som gör att jag inte är degig eller slapp utan mest bara "stor" (längden gör sig ju rätt mycket till att jag känner mig som en jätte). ojoj, nu dras det ut här, förlåt.

  Men min fråga då, hur mycket fett på ett ungefär kan jag äta? Jag äter 125g kvarg (10%) med en näve hallon till frukost och har gjort ett tag, ibland blir det nånting annat men det är sällan, och jag undrar om det är "bra"? det blir allt som oftast också ett mellanmål med detsamma senare under dagen, då jag inte kan äta lunch på skolan utan oftast bara kan äta en frukt då.
  Jag har inbillat mig att det inte är dåligt med (lagom ändå ) fett när man tränar mycket, men ibland känns det som att jag har just inbillat mig detta och att det är skitdåligt? tar hjälp av shapemeup och äter ca 1600 kcal om dagen, och den säger ju att jag äter för många g fett då "gränsen" är typ 40 g, men å andra sidan äter jag heller inte typ hela 250 g kolisar eller bara 60 g protein heller?

  Kan jag fortsätta med min kvarg eller bör jag ta bort den?
  Nu blev det jättelångt men jag skulle bli så tacksam för svar!!

  vet att jag redan skickat denna kommentar men jag hoppas bara att du inte såg den därför chansar jag igen:)

  SvaraRadera
 2. Hej Johanna! Jag läser alla kommentarer men hinner inte svara alla, det är flera hundra i veckan...

  Fett kan du sluta att tänka på. Ät du din kvarg och fokusera istället på att få i dig mycket protein och mindre kolhydrater. Jag brukar sikta på 40% protein och 30-40% fett och 20-30% kolhydrater. Och har du provat lättkvarg? Proteinvärdet är suveränt.

  SvaraRadera
 3. Fina Bilder på dig och bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Hihi .. känner igen mig med "pargympa", gillar inte sådana övningar även om det ofta är bra saker!
  Gäller att hitta en "likvärdig" ..
  Ha en härlig fredag!
  =)

  SvaraRadera