fredag 18 maj 2012

Fredagsfemman!

1. Extra, extra! En nyligen publicerad studie i en medicinsk tidskrift berättar om fyndet av ett enzym som aktiverar fettförbränningen i kroppen. En big deal i Enzymet, som heter CPT1, är det första man hittat kopplat till den här funktionen och kan ge bättre förståelse om varför vissa går ned i vikt lätt som en plätt medan andra måste kämpa. Läs mer här med en länk till själva studien.

2. Ni måste prenumerera på Goop. Vad är det för nåt? Jo, Gwyneth Paltrows digitala nyhetsbrev om smått och gott så som hälsosam matlagning, träning och skönhet. Det dimper ned en gång i veckan och är alltid lite småmysigt och sätter tonen för helgen för mig! Lite av en personlig favorit, den där Gwynnie.

3. Amerikanska klädesmärket NeshNYC har som affärsidé att göra yogakläder som du kan bära från passet till jobbet. Typ. De ska i alla fall funka i de flesta situationer. Men man vill nog gärna duscha emellan...


4. Kör all in 8 sekunder, vila 12. Upprepa. Enligt den läkare som skrivit den här boken, är detta det absolut mest effektiva intervallträningen - och den som du upplever som minst jobbig. Nyfiken blir man.

5. Det är fredag. Igår storstädade vi - fönsterputsning och moppning och tvättning av sofföverdrag. Nu är det bara pionerna som saknas... har ni fredagsfint? Och städat i själen också? Puss!

7 kommentarer:

 1. Träning på 8 sekunder får mig att tänka på Den där Mary:

  http://www.youtube.com/watch?v=RRdWntqCLwg

  SvaraRadera
 2. Vilken kul (och bra!) lista :-)

  SvaraRadera
 3. Men jag som just tänkte på varför aldrig bloggare städar! Tur att du räddade min dag och gav mig insikten om att inte 'alla andra' har städhjälp ;-)

  SvaraRadera
 4. Alltså när jag kör mina superintervaller blir de nog inte längre än 8 sekunder, de är så länge jag orkar rusa så fort jag kan haha :) Rekommenderar Volbeat eller psytrance eller annat som har runt 170 beats per minute för de :D

  SvaraRadera
 5. Åh, så spännande! TACK för att du delar med dig så mycket bra! Du är BÄST! <3

  SvaraRadera