måndag 14 maj 2012

Gymmet på jobbet: nu ryker SATS-kortet

Jepp, med två träningstimmar i veckan, på arbetstid(!), trodde det var en men det visade sig att man har en fri och en ytterligare att lägga på någon av de gruppträningspass som hålls här, så ser jag inget behov av mitt SATS-kort längre. Det kommer helt enkelt bli här jag tränar de flesta av mina pass! Redan imorgon bitti tänker jag köra :-)

Konditionsrum, styrkerum, yogasal och ett omklädningsrum som är en mysig
oas av turkost kakel, enorma speglar och puffiga sittplatser - jag är mer än nöjd!

Känner mig så glad då jag varit lite rädd för att jag kommer att få kompromissa med flera delar av livet iom anställningen men det verkar inte så faktiskt.

Tiderna är bra och jag och Mr har löst hämtning/lämning på ett bra sätt (delar rakt av + hjälps åt med M:s familj). Trött har jag trott jag skulle vara jämt men kanske kommer jag ha ännu mer energi nu med träning varvat med arbetet. Tänk ändå att det finns människor som inte utnyttjar dessa fantastiska friskvårdstimmar fast de arbetar på ett ställe som erbjuder dem, det är helt galet!

Kan ni träna på arbetstid?

28 kommentarer:

 1. Jadå, min chef tyckte att jag var så jobbig (var lite deppad i höstas) så han erbjöd mig att träna på arbetstid (så mycket jag önskar bara jag sköter jobbet) de veckor jag har sonen hemma. Jämna veckor tränar jag efter jobbet men ojämna kör jag fyra pass i veckan på gymmet på jobbet under arbetstid :-)
  Lyxigt va?

  SvaraRadera
 2. Men hallå, hur underbart låter inte det? Jag kan tyvärr inte träna på arbetstid men har flexibelt schema så kan träna lite när jag vill ändå :)

  SvaraRadera
 3. Lyxigt med gym på jobbet! Glad att allt löser sig så bra!
  Jag har inget gym på jobbet men tränar absolut på arbetstid ;)Kramar!

  SvaraRadera
 4. Lyx så de skriker om de ju!

  SvaraRadera
 5. Åh det ser ju helt underbart ut! Nepp finns ingen möjlighet att träna på arbetstid, vi får ta ut friskvårdscheckar som man kan använda till träning. Dock glömmer de flesta att använda dessa så tyvärr tror jag inte att detta är en bra lösning för att få friskare medarbetare. Hade man en timme i veckan man fick träna på arbetstid tror jag att det skulle bidra till hemskt mycket, till och med jag skulle känna att jag kunde träna o ändå vara tillsammans med familjen.

  SvaraRadera
 6. Men gud så härligt! Arbetsplatser som erbjuder träning på jobbet är ju fantastiska. Jag kan väl kanske indirekt göra det. Det finns ett litet ganska slitet men fungerande gym på skolan jag jobbar på, kan ju köra om jag har håltimme, men riskerar då att klampa in mitt i en gymnastiklektion. Så njae, jag kör efter jobbet.

  SvaraRadera
 7. Rapport om utrustning och vad den erbjuder! Finns allt du kört på sats eller saknar du något?

  SvaraRadera
 8. Ja, en timme. I MÅNADEN!!! Och då utan tillgång till gym. Men man kan ju ta en promenad. Eller rätta prov... Jag är inte ett dugg avis!! ;-)

  SvaraRadera
 9. Jäklar vilket gym! Det finns ett gym på mitt jobb (jobbar varannan fre-sön), men det är gamla avlagda maskiner. Men det finns ett iaf!! Brukar vara helt ensam där, så jag vågar prova massa nya övningar utan risk att göra bort mig :-). Men träna på arbetstid fÅr jag inte. Men friskvårdsbidrag även fast jag bara är deltidare, det tycker jag är lyx!
  I veckorna pluggar jag, så då tränar jag på pluggtid.

  SvaraRadera
 10. Vilken dröm! Men jag är ändå ganska nöjd med att jag har gymmet (x2) liggandes på cykelvägen till skolan :) Det är ju så skönt att kunna få det gjort när man ändå är ute och far!

  SvaraRadera
 11. Var fasen jobbar du och kan hag också få jobba där? Drömjobb! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... Mr sa samma sak idag. Det är nämligen väldigt förmånligt på en rad andra sätt också som jag inte skriver så mkt om här så det kan väl vara mitt drömjobb. Återstå att se om arbetsuppgifterna roar också :-)

   Radera
 12. ÅÅÅH vad underbart!! Och villket grymt gym! Och generösa träningstimmar!

  Jag har numera gymkort på sportlife som ligger precis vid jobbet och även här i mitt lilla samhälle, dock inga friskvårdstimmar. Däremot är det helt lugnt att tex träna på lunchen och kompa lite om man vill, flexibelt på det sättet. Men en friskvårdstimme eller två hade ju varit suveränt... Nu kommer du verkligen inte behöva kompromissa, bara att köra på, njuta av träning, njuta av jobbet och njuta av kott-tid när du är hemma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm det känns som om jag kommer ha det så! Var otroligt skönt att komma hem till familjen idag och känna; inga måsten.

   Radera
 13. På mitt jobb får vi ta en friskvårdshalvtimme i veckan. En halvtimme är ju inte så mycket att hänga i granen, men det är ju bättre än ingentig, speciellt när det funkar att flexa ibland.

  SvaraRadera
 14. Men JÖSSES vilket fantastiskt gym! :O Åååh det är ju helt perfekt!

  Jag har på mina tidigare jobb haft friskvård och absolut utnyttjat det! Både rabatter på gymkort/dylikt och massör som kommit varannan vecka.. Asbra ju!

  SvaraRadera
 15. Men vilken fantastisk arbetsplats du verkar ha hamnat på!! Härligt. Och TVÅ friskvårdstimmar per vecka, det är ju grymt ju!!! Nu är ju jag förvisso föräldraledig men på mitt förra jobb så hade vi också gym i källaren och det är grymt att kunna träna så tätt inpå arbetet. Hoppas första dagen gick bra.

  SvaraRadera
 16. Oj det såg riktigt fint ut!!! Man kanske ska kolla in arbetsplatsens gym innan man väljer arbetsplats ;)

  SvaraRadera
 17. Ser riktigt lyxigt ut, vad glad jag är för din skull att du får det så bra! Jag kan inte träna på arbetstid, men jag börjar kl 10 och får gymkortet betalt så det löser sig rätt bra ändå. Jag gillar mest att träna på morgonen ändå. Dels är det bästa sättet att starta dagen (hög på endorfiner hela dagen lång) och dels är det skönt att svettas och så innan man tar dagens dusch och fixar sig. Träna under dagtid känns lite meckigt med att behöva tvätta bort sminket, sminka sig på nytt osv. :)

  SvaraRadera
 18. Vad härligt med ett så fint gym och bra träningsmöjligheter på jobbet! Och super att få två friskvårdstimmar på arbetstid! Låter dom du har hittat ett bra jobb! :-)

  SvaraRadera
 19. Hej, vilken härlig blogg !! tänker garanterat börja läsa. Titta gärna in på min och säg vad du tycker ! Kram / L

  SvaraRadera
 20. Yes box! Jag har den stora turen att arbeta på en hurtig arbetsplats. Vi har också två timmar friskvård i veckan, att ta ut på valfri tid. Sen så har jag ju massor av möjligheter till träning i själva jobbet, en stor fördel som idrottslärare. :) Just nu har vi dessutom konditionstema och tänk vad härligt jobbigt det är att springa backintervaller med eleverna!

  SvaraRadera
 21. Wow!
  Är det en arbetsplats relaterad till träning eller bara en arbetsplats som är mån om sina anställda?

  SvaraRadera
 22. Nej, inte precis... vi får bidrag för friskvård, som vi har lagt ut för själva först, men absolut ingen tid att träna på arbetstid. Tyvärr!

  SvaraRadera
 23. Herregud vilket gym! Jag dreglar lite över kettlebellsen, måste jag säga, alla arbetsplatsgym jag varit på (utom när jag arbetat på gym :D) har varit grå källarlokaler med halvt funktionsdugliga maskiner och kanske lite hantlar och stänger... Det är fantastiskt härligt och lyxigt att få träna på arbetstid också, mina hjärtligaste gratulationer!

  SvaraRadera
 24. Vi har det jättebra på jobbet. Jag tränar på arbetstid i stort sett varje morgon. Men då har jag olika fysiska krav som min arbetgivare ställer på mig också. Det är en otrolig förmån att få träna så mycket på sitt jobb tycker jag. I går blev det ett ordentligt pass på gymmet, imorse blev det milen i ett skönt, lugnt tempo i vacker natur och imorgon blir det hemska 1000-meters intervaller..... : )

  SvaraRadera
 25. På ett arbete där inte ens lunch garanteras känns det lååångt borta med träning på arbetstid... Men vi har ett fint gym i källaren dock!

  SvaraRadera
 26. Gud vilket gym! Hoppas arbetet är kul så du kan jobba kvar :P

  SvaraRadera