tisdag 8 maj 2012

Är detta ett utomhusgym...?

Ett gäng mystiska skepnader står inplastade i mitt bostadsområde. Det ser i alla fall ut som någon slags kroppsredskap eller vad tror ni? Yippie i så fall!

8 kommentarer:

 1. Ja det ser ut som en lekplats. Snurrcykel och gungor ser det ut att vara. Kul för vuxna och barn :)

  SvaraRadera
 2. Spännande!! Håller tummarna att du får ditt utomhusgym:-)

  SvaraRadera
 3. Det ser minst sagt utomjordiskt ut i alla fall. Spännande! :)

  SvaraRadera
 4. Japp, har dem överallt här i kina! Och folk använder dem! :))

  SvaraRadera
 5. Ja det tycker jag det ser ut som .. sådana man ser lite varstans i världen, men väldigt sällan här i Sverige tyvärr! Hoppas det blir lite mer av den varan .. =)

  SvaraRadera
 6. Fantastiska Elbe, nu har jag en fråga igen (du är typ min husgud, så jag frågar dig allt). Förut åt jag jättelite i veckorna, tränade stenhårt och "unnade mig" (läs; över/hetsåt skit) på helgerna. Nu följer jag istället ShapeUpclubs ap, och äter lite mindre än vad den rekomenderar, alla veckans dagar. Inget snask, mycket protein och lite kolhydrater i form av mathavre, rotfrukter etc.

  De dagar jag bara går långpromenad och rider äter jag ungefär 1200 kcal och de dagar jag springer en mil, styrketränar och går långpromenad äter jag ~1700. Nu till min fråga, är inte det väldigt mycket? Jag får liksom verkligen äta mig MÄTT (inte proppmätt, men absolut inte hungrig längre), vilket känns lite bakvänt i min värld. Å andra sidan åt jag säkert 3-4000 kcal om helgerna förr, så det blir kanske samma lika nu.

  Det går inte så jättefort på vågen, men måttbandet hänger med och framförallt händer det supermycket med musklerna (antar att dom bara har skrikit efter energi förut).

  Jag förstår att du inte har ork/tid att sätta dig in i våra frågor, men jag antar att det jag undrar bara är om det låter helt galet mitt kostupplägg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofie :) Kul att du styrt upp maten lite sen senast, det låter ju bra att du fått ordning på de där helgerna!

   Det känns som om du liksom innerst inne ändå vet vad jag ska svara, du svarar dig själv i inlägget tycker jag - du har bra koll nu ju, kul! : )

   Kortfattat: Bra att du kommer upp i 1200 det var väl mkt lägre innan? 1700 låter inte heller högt för mig - då man bygger muskler så ska man känna sig mätt och ibland till och med proppmätt. För bygger det gör du ju, det verkar som om all energi går in där. Och ju mer muskler du bygger desto sämre går det att lita på vågen. Men måttbandet funkar förstås. Om du vill kan du börja mäta på två ställen på armen, biceps och ovanför, så har du en siffra som ska växa också :)

   Inget låter galet och som sagt jag tror du kan börja lita allt mer på din egen magkänsla (den sunda alltså, inte det lilla monstret) för det verkar som om du är på allt mer rätt väg. KRAM!

   Radera
  2. Tusen tack för ditt svar! Ja, det har jag verkligen.. I helgen som var så var jag på tävling (hästhoppning) och det snöade, var kallt och allt kändes bara tråkigt. Då föll jag dit för sockrets lockande (hur gott är det inte med kaffe och en bulle en sån dag liksom?), men för första gången på flera år åt jag två bullar och några bitar godis, sen gav jag bort godiset och slängde resterande bullar. Kände bara att ja, det här var supergott, men nu vill jag inte ha mer. Jag måste inte längre äta tills jag mår illa. Herregud, den dagen trodde jag aldrig skulle komma!

   Ja, det var mycket lägre innan, när jag låg som lägst åt jag säkert bara 500-600 kcal på vardagarna. Inte bra. Jag vet också att jag har svaret i mig själv, men det känns jävligt läskigt tycker jag. Förut gick det så fort på vågen, det vill jag att det ska göra nu också. Men samtidigt kände jag att jag inte kunde leva så som jag gjorde då mer än under en väldigt begränsad tid, medan jag nu har hittat något som fungerar for life.

   Jag får väl försöka se det så.. hellre några kilo extra och välmående än superslim och kontrollfreak. Även om det är lite läskigt.

   Tusen tack för att du tar dig tid, kram!

   Radera