torsdag 10 maj 2012

BFL-intervaller - push it baby!

Jepp, dessa har jag ägnat mig åt uhm få se... fyra gånger under de senaste träningspassen - de tar lite tid att lära sig! Jag gillar dem starkt och kommer använda mig av dem fler gånger framöver!

BFL står för Body For Life och är tja ett kost/träningsprogram kan man säga som utvecklades av amerikanska hälsogurun Bill Philips för ganska så många år sen nu. Det här med intervaller (främst på crosstrainer) är något jag är rätt grön på, jag har lärt mig av Lotta och Beata där den senare så fint på sin blogg har publicerat en förklaring på hur dessa intervaller körs skriven av Carinni. Den är så bra att jag inte känner mig sugen att försöka mig på en egen.


Vilken nivå du ska börja på, väljer du själv. För mig har det tagit lite trial and error (plus att jag kört på olika crosstrainers). Först började jag på nivå 5, sen 7, sen 7 igen och så 8 på en annan maskin. Räkna med att du får köra några provpass innan du får till det där riktiga svettsprutet ;-) Jag har insett att jag nog egentligen börjar en nivå för lågt... dags att börja pusha mig själv!

Jag gillar dessa för att de börjar lugnt sen innan du fattat vad som kommer att hända har 20 minuter passerat, du är toktrött and don't know what hit you... 

De där maskinerna är inte alltid helt tillförlitliga va, kolla: 194 i puls hehe. Men nog var den hög alltid, där den sista minuten på 13 :-)

8 kommentarer:

 1. Tjaaaaa!! Måste bara tacka för mha träningpasset för löpning så sprang jag idag vårruset på 21.34!! Sååå nöjd! Haft 25 förut!! Nu hakar jag på formtoppningen o hoppas på samma resultat!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, gud så kul att höra, grattis! Så snabbt springer jag inte kan jag säga :-)

   Radera
 2. Kör du med 'riktiga' barfotaskor?! ;-)

  SvaraRadera
 3. härligt! älskar utmaningar!

  SvaraRadera
 4. Visst är de grymma! Skulle kört i morse men trasslig hals satte stopp för det just idag. Får bli i helgen istället!

  SvaraRadera
 5. Det var ett tag sen här nu, blev sugen...
  Kör du barfota?;)

  SvaraRadera
 6. Härligt:-) Jag har verkligen kört slut på mig själv med dessa, nu påminde du mig att köra dem igen, tack!:-) Inspiration är härligt! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Glömde skorna hemma... för 738282 gången :) Men det känns rätt bra faktiskt på crossen!

  SvaraRadera