onsdag 30 maj 2012

Veggies


Ni glömmer väl inte hur mycket en stor grönsaksportion kan förgylla middagen? Ibland fastar man i gamla hjulspår. Köp hem några nya grönsaker nästa gång! Mina favoriter just nu i salladen är selleri, salladslök, mangold, rödlök och gul paprika. Vilka gillar ni?

7 kommentarer:

 1. jag äter morötter i stort sett heeeeela tiden. om det är sant att pigmentet förändras när man äter mycket morötter, ja då borde det definitivt gjort det på mig.

  SvaraRadera
 2. Detta är min nya favorit rätt med grönt, bara så gott!

  http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/05/25/vitloksangad-sparris-och-tomat/

  SvaraRadera
 3. Jag älskar grönsaker! Idag blev det färsk spenat när barnen åt mat och färsk ångad brokkoli till lax lite senare till middagen. Stammen tog jag och strimlade och hade i en äppeltzatziki. Gott!

  SvaraRadera
 4. Ett till tips: se grönsaker som en del av måltiden - inte som ett tillbehöver. Varje måltid ska bestå av kolhydrater (om man äter det), protein och grönsaker (fettet ser jag inte som en egen grupp på tallriken). Helt enkelt.

  Ha det tänket även vid mindre bra (ofta snabba) måltider, t ex korv och bröd - ät en morot eller en tomat till. Snabbt och enkelt det också, och måltiden består av alla tre delarna!

  SvaraRadera
 5. Jag föredrar varma grönsaker oftast, tycker det känns mer matigt. Speciellt när jag nu dragit ner på pasta och ris. Ugnsgrönsaker är ju alltid en hit, men jag gillar också broccoli och blomkål. Och en veckosallad på vitkål är ju bara tvunget under en fokusperiod. =)

  SvaraRadera
 6. Just ja, du frågade ju faktiskt en fråga!

  Blomkål i ugn!! Skär blomkålen i 1-2 cm tjocka skivor, på med olja, salt, peppar. 225 grader i 20 minuter (tills de fått färg). Galet gott, t o m min man som inte ens gillar blomkål äter det!

  SvaraRadera
 7. Jag dyrkar tomater och äter dem som andra äter äpplen. Önskar att körsbärstomater såldes i stånd om somrarna likt jordgubbar gör...
  Favoriten just nu är ugnsrostade körsbärs-/pärl-/romanticatomater. Olja, vit balsamvinäger, lite honung, salt, peppar, skivad vitlök och timjankvistar. Ca 20 minuter i 225-gradig ugn. Yum-O!

  SvaraRadera