måndag 28 maj 2012

How the mighty fall

Mm, ni är nog fler formtoppare än jag som kring den här tiden känner av det första motståndet. Det är den här känslan vi inte vill få på helgen, eller hur? Då kroppen efter några dar börjar fatta vad som är på gång. "Vänta nu, du tränar hårdare OCH äter mindre? Var är det där vita brödet jag är van att få?! Nä nu skickar jag chokladsug, trötthet och irritation på dig som hämnd!" Här ger många upp. Offerkoftan på. Ursäkter finns så man kan välja och vraka:

"Jag har energibrist, det är inte sunt" (fyll på då - men kanske räcker det med ett kokt ägg istället för 200g Marabou...?)

"den här kosten passar inte mig" (det kan ingen svara på efter några dar, håll ut en vecka fegis!)

"min kropp tar stryk av att träna så här mycket" (kör lågintensivt några pass då men upp ur soffan ska du! Oj, blev inte den ursäkten lika lockande längre då?)

Du kommer att känna så här, tidvis. Men du har inte rätt att fatta framtida beslut baserat på det, nej säger jag! Landa istället i dina negativa känslor med den trygga vetskapen om att imorgon, känns allt bättre. Och då använder du den styrkan för att planera framåt. Släpp chokladen, res på arslet. DU bestämmer vem du vill vara, i varje ögonblick!

17 kommentarer:

 1. Smilbanden tänjdes rejält när jag läste detta inlägg...så sant och så roligt & bra skrivet:)

  SvaraRadera
 2. Haha.. inte riktigt så nära har jag varit choklad idag, men visst har det varit tungt. Trött och energilös. Men klarade både morgonpromenad och sedan gymmet. Inget rasande tempo och hög puls idag, men gick dit och lyfte lite ;)
  Imorgon kämpar vi vidare! Pepp!

  SvaraRadera
 3. Väl talat! Som uppdate efter löprundan jag tvingade mig ut på efter lång och ilsken mental kamp; fick nytt personligt rekord på halvmilen, woop woop! Lite ilska över mitt veka psyke gjorde susen för tempot i benen ;-)

  SvaraRadera
 4. Haha, just vad jag behövde efter att ha surat hela kvällen ;)!

  SvaraRadera
 5. This is how I might fall: Tog precis min före bild och fick en chock. Det var en betydligt sämre form som mötte mig genom linsen än jag trodde. Riktigt dåligt för motivationen. Kan inte se hur detta ska hjälpa mig mot drömkroppen när inget annat har hjälpt. En sommar till i vassen?

  SvaraRadera
 6. Jag märkte också av en rejäl dipp igår. Den bara kom över mig och jag började tvivla. Idag känns det dock bättre! Körde tung styrka igår och det peppade mig.

  Jag har också tagit före-bilder, rekommenderas! Det är ett riktigt bra sätt att se reultat. Dessutom ett riktigt bra sätt att se hur man verkligen ser ut i dagsläget. Fuck speglar, liksom!

  SvaraRadera
 7. Jag börjar min typ-formtoppning fast Beatatjata-style idag, kan man säga (eftersom jag vardagsfestade igår) så jag får väl min dipp lagom till helgen. Men det gör inget - jag är motiverad fram till nästa helg när jag vill vara osvullen och snyggare än bruden på ett bröllop ;-). Nu ska jag bara få ihop det här med lunchträning och sånt...

  Kan inte du skriva ett fåfängt inlägg till medsystrar? Jag gissar att du, liksom jag, är liiite tjusigare på jobbet än när du jobbar hemma (jag jobbar inte i kostym men idag - jeans, silkig blus, liten kofta, klackiga skor, fräscht hår, lagom snygg mejk). Hur gör du när du tränar mitt på dagen på jobbet? Är du fräsch som en nyponros ändå, svettas knappt och bara glider runt i bar, glowing, hy och läckert hår efter en snabb dusch eller krävs mer fix? Vad har du med dig? Hur lägger du upp tiden? Jag vill verkligen ha detaljerna!!

  SvaraRadera
 8. Amelie: Fasen va bra! Blev glad då jag läste detta och din förra kommentar.

  Beata: Du är söt du :) Jomenvisst har jag mina små knep som jag kan skriva om :)

  SvaraRadera
 9. Amelie: Fasen va bra! Blev glad då jag läste detta och din förra kommentar.

  Beata: Du är söt du :) Jomenvisst har jag mina små knep som jag kan skriva om :)

  SvaraRadera
 10. Världens bästa pepp i textform, tackar!

  SvaraRadera
 11. Spark i baken, mantackar!
  :)

  SvaraRadera
 12. Så där ja, jag skrev ut ditt inlägg och satte upp det på kylskåpet. Spot on!

  SvaraRadera
 13. Asså du är ju helt otrolig! Motiverar tillochmed mig bakom en datorskärm. Varit bortrest och levt på den "anledningen". Nä nu hakar jag på i efterhand! Börjar med frukost och promenad. Kram och tack! Den här bloggen, jag är så sjukt motiverad nu och kan du borde jag kunna! Jag måste bara utföra också! Och jag vill ju det för att bli bekväm och självsäker i min kropp! Kram

  SvaraRadera
 14. Nyläsare här och måste bara säga: Fyfan va du e bra!! Tack för en sjukt bra blogg!!!

  SvaraRadera