onsdag 22 februari 2012

Vackert vitt

Två vita tolvor i ett skyltfönster. Synd att de inte var till salu. När ska egentligen en kettlebell eller två få flytta hem till mig, det känns ju pinsamt att jag inte äger några! Ska kanske frysa Sats-kortet några månader nu när jag satsar på löpningen - 500 i månaden täcker både löparskor och KB:s.

Men vad ska man köpa? Jag använder allt från 8-16... Två behövs kanske.

8 kommentarer:

 1. jag rekommenderar att du kollar rusta. Prisvärt gjutjärn, jag menar, en 8a är en 8a, en 12a är en 12a. Varför kosta mera?

  Det är förresten de vikter jag skulle rekommendera också, utan att ha sett din styrka. En tung för ben, rumpa, rygg och en lättare för överkroppen (kanske 10 + 16 om du är starkare än så)

  Har en 12a själv och det är utmärkt till swingar, squats och marklyft, men jag fixar inte clean and press med den.

  SvaraRadera
 2. hej!

  jag undrar (vem som helst får gärna svara) om man kan träna med dessa hemma, eller om det är en risk att man tappar de i golvet pga svettiga händer? haha.
  eller borde man kanske ha några slags träningshandskar med bra grepp på sig?

  och om man är nybörjare, är 8kg en bra startvikt?

  SvaraRadera
 3. Köp fler allt eftersom. Med tanke på din styrka skulle jag börja med 12 och 16, sen köpa till 8 och 20 längre fram. Kan du inte göra pressar med 12 kan du säkert göra push press, det kan till och med jag. Säkert två-tre stycken :-). 20 står på listan för min mars-utmaning, då behöver jag tyngre för swings!

  SvaraRadera
 4. Alla mina är från Rusta, btw. INte lika snygga men funkar utmärkt.

  SvaraRadera
 5. Skulle rekommendera HE-fitness, dom hade en kampanj häromdagen på KB.

  Tips om hur du väljer vikt:

  http://hefitness.se/blog/vilken_vikt/

  Supertrevliga där. Gick in och köpte whey på rea, fick shaker på köpet bara för att jag sa att jag hört talas om dem och ville kolla in butiken.

  De fokuserar dessutom på CF.

  SvaraRadera
 6. Jag skulle rek 12 och 16 kg. Du är ju stark!!!Spartan har rea på vissa. De vita var fina :)

  SvaraRadera
 7. Nordic fighter har bra priser på sina kb's! Ang rusta eller inte. Det beror på vad man använder sin kb till. Använder man den till sportspecifik så är de inte så roliga att jobba med. Är det mer fitness man skall träna så funkar de nog säkert jättebra. Det har mycket att göra med utformningen, greppet osv.

  För dig som var rädd för att tappa dem i golvet; händer väldigt sällan att man tappar en kul! Är du svettig om händera, använda magnesium eller babypowder så slipper du halket. Och många kedjor säljer kb's med gummiskydd runt kulan. Minskar risken för ev skador på golv.

  SvaraRadera