torsdag 16 februari 2012

Den rosa elefanten i rummet

Ni är många som gillar de inlägg som jag brukar lägga under etiketten 'mentalt'. Filosofiska texter som oftast växer till sig i mitt huvud under en längre tid och de tar också tid att formulera, men det brukar vara värt det. Det är där mitt hjärta ligger!

Även om det här är en hälsoblogg så ryms ju förvånansvärt mycket inom ramarna och det finns ett inlägg på temat som jag länge tänkt skriva men det blir inte av. Det är ett inlägg som handlar om ett av de absolut viktigaste och bästa hälsoråd jag någonsin kommer att ge er men det är också ett väldigt svårt inlägg att skriva eftersom det är oerhört personligt.

Det handlar om min mamma, som är väldigt sjuk. I en sjukdom som ger riktigt dåliga odds men som också till stor del kan förebyggas genom att göra hälsosamma val. Mamma har tyvärr inte gjort de valen, och nu är det försent.

Nu när jag är hemma hos mina föräldrar så blir jag förstås i högsta grad påmind om detta hemska faktum och jag tänker att jag vill skriva, måste skriva, om detta. Inte nu men snart. Ville bara sätta bollen i rullning officiellt så det blir av. Kram Elbe

17 kommentarer:

 1. Åh... Ledsen för din skull, och hennes naturligtvis. Hoppas att du kan få lite stöd här av oss när du formulerat färdigt i huvudet. Kram!

  SvaraRadera
 2. Säger som ovanstående! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ledsen att höra att din mamma är sjuk... Fruktansvärt.. Kram!

  SvaraRadera
 4. Finns ju inte ord att säga i ett sånt här fall, så jag ger en stoooor bamsestyrkekram!
  /Martina

  SvaraRadera
 5. Åh vad ledsen jag blir. Det tär på en när någon närstående är sjuk och ännu mer när något kanske kunde gjorts för att förhindra. Skickar stora kramar

  SvaraRadera
 6. Åhh så tråkigt... Blir alltid ledsen när jag hör/läser sånt här. Man hoppas ju att ingen i sin närhet ska må dåligt .. Men det är ju inte det verkliga livet tyvärr .. Ta vara på helgen nu!
  Styrkekram !
  =)

  SvaraRadera
 7. Så tråkigt att höra, hemskt ledsen för din och din familjs skull. Jag har själv varit i liknande situation under flera års tid, och det är skitjobbigt! Ta hand om varandra! Kram

  SvaraRadera
 8. Åh kram, hoppas ni får en fin helg tillsammans, kram!!

  SvaraRadera
 9. Nu blev det väldigt svårt att skriva en kort kommentar. Känslostorm i bröstet. Nöjer mig med att säga att Du är inte ensam.
  En stor kram till dig och hoppas att det blir en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Familjen är det viktigaste! Hoppas att din mamma blir bättre! Kram!!

  SvaraRadera
 11. å sjukdom är så tufft. har liksom du en sjuk mamma, inte för att på något sätt ta dina käknslor till mitt nu. men jag kan bara ana vad du går/gått igenom.
  kram!

  SvaraRadera
 12. Skickar en stooor kram till dig!

  SvaraRadera
 13. Massor med kram, du är inte ensam!

  SvaraRadera
 14. Usch, vad tråkigt att höra. Det gäller att ta hand om kroppen här och nu, inte skjuta upp och vänta till sen. Hoppas hon, och du, mår bra efter omständigheterna. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 15. Vad tråkigt att din mamma är så sjuk.. *kramar*

  SvaraRadera