lördag 25 februari 2012

Nike Free 3.0 - storlekshjälp

Hej 3000 personer. Tur att jag har er, kan ni ge er åsikt? Mina Nike-skor har kommit och jag sitter på ett fik och provar dem ;-) Jag tror de passar men kan inte bestämma mig...

Min stortå slutar där jag pekar. Ganska långt fram... Jag upplever dem som väldigt tighta över foten - men inte framtill, tån stöter inte emot något. Jag har grövre stumpbyxor på mig dvs något tunnare än vanliga strumpor.

De är i storlek 40 (UK6, US8) och jag har nuförtiden ibland 39 men ofta 40 i skor. Har inte så mycket att jämföra med. Har ett par Hunter-stövlar på mig som sitter löst med så här tunna strumpor, de är storlek 39 (UK6, US8). Förvirrande. Vad tror ni? Är de för små?

P.S. De är typ en miljard stjärnstopp supersnygga ;-) D.S.

14 kommentarer:

 1. Man brukar säga att löpskor/träningskor ska vara upp till 1,5 cm för stora, eftersom fötter sväller osv. Men, jag man ska heller inte lita blint på alla "experter" där ute.
  OM du nu provar med tjocka strumpor i, tror jag det kommer bli bra!!

  By the way-jisses va snygga!!!!!!

  Julia

  SvaraRadera
 2. kanske ett par sulor vore bra? :)

  SvaraRadera
 3. Svårt... men tusan så sjukt snygga de är!

  SvaraRadera
 4. Jag har likadana skor, och jag var också fundersam över i början om dem var lite för tighta där framme. Men dem töjer ut sig, för dem är såpass mjuka. Min pojkvän har också Nike Free (haha, köpte dem i present till honom due to they are freakin awesome), och han hade samma funderare innan han började använda dem.

  jag har snart haft dem i 5 månader och jag har aldrig haft problem med dem, med tanke på att dem är så mjuka runt om. Jag testade storleken större men då var dem allt för stora tyckte jag.

  Enligt min egna erfarenhet, samt min pojkväns så är vi nöjda över hur dem sitter nu. Dem sitter kanon, även fast vi hade funderaren i början!

  SvaraRadera
 5. Grymt snygga!
  Jag provade själv dem igår, så sköna och ska beställa dem på nätet. Men om de är lagom på längden (ser så ut om du pekar på din tå på bilden) tror du inte det ger sig lite på bredden efter ett tag?
  Själv måste jag ha herrskorna eftersom jag har 41-42 i skor....
  Superfina är de iaf!!!

  SvaraRadera
 6. Åh såå snygga!!!!! Tror storleken kommer funka.

  Efter du har testat de i träningsmiljö så måste du återkomma med betyg :)

  SvaraRadera
 7. Jag fick mina igår med! Beställde stl 37,5 (har mellan 37-38 i skor annars). Känner också att de sitter åt runtom men lagom i längden. Tror ändå att de säkert töjs lite, sen kanske man ska vara barfota i dem för bästa effekt?? Eller bara en tunn strumpa!?
  Vet inte hur mycket man vågar springa med dem i början .. Man ska ju vara ganska försiktig.
  = )

  SvaraRadera
 8. På Sportamores hemsida står det att EU40 är US8,5, EU39 är US8. Det är kanske bäst om du dubbelkollar lappen och jämför med dina andra Nikeskor och hur de har töjt sig.

  Min syster använder Nike Free 3.0 V3, och hon tar alltid en storlek större än vanligt. Jag står fortfarande i valet och kvalet vilken storlek jag ska ha. Snygga är de verkligen!

  SvaraRadera
 9. Ska du springa i dem? I vanliga springskor brukar vi rekommendera 0,5-1cm, men i tävlingsskor och den typ av sko som freen är kan det med fördel vara mindre eftersom en del av känslan med just sådana skor (plus att man ju inte springer så långt (oftast)) är att de sitter tajt på foten.

  SvaraRadera
 10. Är ingen expert, men tror at de skall kännas tightare, more snug fit, än vanliga löparskor, då det är en minimalistisk sko. Du drar ju på den som en socka. Så jag tror nog det kan vara rätt. Annars glider nog foten runt i skon efter ett tag. Mina är så tajta som du beskriver och jag tror de är rätt.

  SvaraRadera
 11. Jag har storlek 41 numera och jag köpte storlek 41, ovetande om att de var små i storleken. Min stortå slutar nog lite längre fram i skon än vad din gör. Jag ÄLSKAR att de sitter åt över vristen men för övrigt lämnar foten fri. Har gått en timmes promenad i dem: - Utmärkt sköna!

  Har sprungit en liten runda med: -lätta och sköna, men väldigt ovant för mig med så lite dämpning. Ska nog fundera på om jag behöver en mer uppbyggd löpsko? Är det meningen att man ska kunna springa mil i dessa?

  SvaraRadera
 12. Var hittade du den där rabattkoden? Jag vill också ha ett par!

  SvaraRadera
 13. Jag hade samma fundering. Köpte mina i 41 och jag brukar ha 40,5 typ. Då ovetandes om att de känns lite små i storlekarna. Jag kände PRECIS som du gör nu. "Shit såhär tajt ska den väl inte vara?" men på nåt jäkla vänster så sitter ju skon bra. Jag har haft dem på gymmet och så och jag är nöjd, men jag var lite tveksam i början. Jag tror som några sagt här att de kommer töja sig. I like them :)

  SvaraRadera
 14. De är verkligen supercool skorna :) kan definitivt rekommendera dem också

  SvaraRadera