tisdag 21 februari 2012

Stevia

Läste i ICA:s tidning Buffé igår om att de ska börja sälja sötningsmedlet Stevia som blev godkänt i EU i slutet av förra året (poppis i USA). Kommer från en växt och känns mer naturligt än t.ex aspartam. Ska prova!

6 kommentarer:

  1. Vi har stevia hemma, har funnits att köpa rätt länge i olika webbshopar och på Hötorgshallen. Det är VÄLDIGT sött, en liten knivsudd är fullt tillräckligt för det mesta. funkar bra att baka med också!

    /K

    SvaraRadera
  2. Köpte en påse på ICA igår :) Passa på innan det tar slut!

    SvaraRadera
  3. Jag köpte en påse utblandat stevia online, så att det ska bli lite lättare att baka med. På påsen står det att det är fem gånger så sött som socker, så jag har testat att göra kladdkaka med det. Tog då 1/5 av det socker jag skulle ha använt. Jag anade dock en liten bismak, vad tycker ni andra? Hur smakar det för er?

    SvaraRadera
  4. Såg ett test i Fitness Magazine av det där och det fick sämst betyg. Då jämfördes det med aspartam och kokossocker (som f.ö. fick bäst betyg). Dom hade bakat muffins och med stevia fick de flest muffins men de blev inte så fluffiga utan hårda och smuliga. betyget blev 1 av 5. Kanske mer värt att testa kokossockret?
    Tack för en fin inspirations- och motivationsblogg!!

    SvaraRadera