torsdag 28 juni 2012

Vad är ditt frikort?

Nä, nu talar jag inte om någon kändis som jag vill dela säng med. Utan om de där ätbara sakerna, som kanske inte är det allra bästa för kroppen men väl för själen. Som du, även om du till 99% äter rent, alltid har plats för i magen... och i hjärtat :-)

En sak jag sällan tackar nej till är hembakta bullar. Om de ser goda ut. Dels erbjuds jag mycket sällan hembakt, dels är de riktigt svåra att göra en "nyttig" version av så jag äter hellre the real deal och slutligen är det ett pyssel att baka just bullar så man vet att det ligger både jobb och kärlek bakom! Ofta är situationen som man erbjuds bullar i också mysig. Efter en dag av skidåkning, i sällskap med en kopp varm choklad. En vacker sommardag i en lummig trägård, kanske med hemgjord saft och goda samtal till. Eller direkt ur ugnen hemma hos nån du tycker om.

Djävulen bor inte i bullar. Men innehållet är väl inte det allra bästa för formen; vitt mjöl och socker, kolhydraternas sprintstjärnor, är inte så bra i kombo med ett halvt paket smör. Men i alla fall innehåller de inga kemikalier om de är hembakta.

Så nu vet ni: om ni bakat bullar, bjud mig. Jag tackar inte nej!

Vad är ditt frikort?



dessa skönheter på ICA inspirerade mig till inlägget ;-)

20 kommentarer:

  1. Visst, det innehåller väl inte de bästa sakerna, men sen äter man ju inte hela satsen med bullar heller :) Jag tycker att man ska kunna njuta av det man vill äta en gång ibland, utan dåligt samvete.

    SvaraRadera
  2. Ah, lussebullar är nog mitt frikort (förutom mörk choklad och naturgodis, hm) helst så ska ju min mamma ha bakat dem med det där receptet som innehåller kesella. Det bästa är när dem är riktigt stora och tunga. Yum!

    SvaraRadera
  3. Ett glas rött med en krämig (möglig) ost tackar jag inte nej till.

    SvaraRadera
  4. Elbe! Du skulle vart med på min midsommar! Jag hade bakat bullar i en vecka (och kakor och bröd) o gissa om jag njöt sen! De var gudomliga! Så alla typer av bakverk är nog mitt val, främst sånt som jag är sämre på som croissant och bakelser.

    SvaraRadera
  5. Glass en varm och solig dag, säger jag defenitivt inte nej till, inte heller till ett glas Rosé en ljummen sommarkväll...

    SvaraRadera
  6. Oh det är svårt. Choklad! Fast jag har iof inga problem o tacka nej till det heller. Hmmmmm, det måste vara nåt som man inte ser överallt. Jag tror det får bli hemmagjord grymt god tiramisu!

    SvaraRadera
  7. Chokladglass, MammaBulldegs lussebullar och fin mörk choklad :D

    SvaraRadera
  8. Lättplätt en stor påse KINAPUFFAR! Utan tvekan. Den röda sorten, som har stooora puffar.

    Tänker på dessa goda puffar ibland. Jag vet dock hur "tjackad" jag blir av sockret så det är inte vääärt det.

    SvaraRadera
  9. Men åh vad godis/glass/fika-sugen jag blev nu!
    Tur det är fredagsmys i morgon :)

    Älskar också mina hembakade kanelbullar. Och Dumle Snacks. Och glass! :)

    SvaraRadera
  10. Hm, jag tror inte jag har något sånt där speciellt frikort. Kanske mammas nybakta rågkakor? Eller förresten, pomeransskalsbrödet hon gör till jul. Det skulle jag aldrig aldrig aldrig kunna, eller vilja, låta bli... :-)

    SvaraRadera
  11. Glaaaaass! Speciellt nu när sommaren är här, då måste man kunna avnjuta en glass utan att få dåligt samvete! Som jag tyvärr gjort 3 dar i streck nu! :S

    SvaraRadera
  12. Lösgodis kort och gott! :)

    SvaraRadera
  13. jag älskar bullar och kakor, men jag får så ont i magen av det att jag har börjat välja bort det. jag äter ju low carb och brukar göra min egen glass, igår gjorde jag en hel sats vaniljglass och smaksatte ena med 85% mörk choklad och nötter och den andra med mango, himla gott och dessutom inga obehagliga tillsatser som i vanlig glass.
    Jag brukar se till att jag har saker jag kan äta hemma om jag blir supersugen, typ frökex och bregott med havssalt när jag blir chipssugen, lufttorkad skinka som jag torkat i ugn så den blir lite som chips (supergott) och så, så är det lättare att hålla sig till det jag mår bra av!

    SvaraRadera
  14. Kanelbullar unnar jag mig då och då. Jag letar konstant efter den ultimata kanelbullen. Bakar gärna själv, men då det är så tidskrävande så letar jag gärna runt.
    Bästa hittills är Saltå Kvarns kanelbullar och Lux kardemummabullar. Båda finns att köpa på fiket på biograf Victoria på Götgatan.

    Här är mina bullar : http://missblushes.blogspot.se/2012/04/helt-klart-vart-det.html

    SvaraRadera
  15. 1 Glas iskallt ecologica en varm sommarkväll är mitt absoluta frikort;)

    SvaraRadera
  16. Nybakat bröd med smör som smälter och en god stark ost! Och kladdkaka!!

    SvaraRadera
  17. Choklad, speciellt den vita sorten...som inte borde kallas choklad. Jag brukar tänka: eftersom ajg doppar frukt i den vita massan är det nyttigt...typ

    SvaraRadera
  18. Haha du måste läsa mitt senaste inlägg! Jag bakade nämligen för första gången någonsin kanelbullar helt själv idag. OCH DE BLEV PERFEKTA! Dock kör jag fitnessfighten som tar slut i morgon så jag har inte kunnat smaka på dem själv ännu ;)
    Att baka bullar känns som en allmänbildning man bara måste kunna!

    SvaraRadera
  19. Nu sitter jag här på jobbet och blir nästan sugen.

    Jag har en massa frikort. Eller jag tänker inte på dem som frikort :)

    Äter mörk choklad och hembakt fika när det bjuds (en par gånger i veckan) och mjukglass någon gång på sommaren!

    /Emi

    SvaraRadera