fredag 8 juni 2012

Dagens lunch

Lax med ett täcke av (rester i kylen) fetaost, sojagrädde, färskost, vitlök och selleri. Massor av grönt till förstås!


Jag finner det svårt att komma upp i lagom energi på lunchen utan att bli proppmätt - om jag ska bli nöjd med proteinmängden. Att slänga in en avokado, några nävar nötter eller dränka salladen i olja (dvs mer energi från fett) är ju inga problem men om jag vill ha typ 100 kalorier till från protein, ideas...?

13 kommentarer:

  1. Gröna sojabönor! Har inte i huvudet exakt proteinmängden, men proteinrika är de. Annars är ju en äggvita (kokt) klassiskt. Bönorna finns i paket i frysdisken!

    SvaraRadera
  2. Proteinshake till? Vet att bodyrockarna strör proteinpulver utan smak över tex sallad :-)

    SvaraRadera
  3. Lättkvarg/Lättkesella! (ICAs lättkvarg smakar nästan, nästan som turkisk youghurt. Arlas lättkesella är "torrare" och strävare". Lidl har nån variant av kvarg som tydligen ska vara bra också, men den har jag inte testat.)

    SvaraRadera
  4. Jag tar gärna keso till allt. Mkt protein är det ju :

    SvaraRadera
  5. Kan rekommendera Lidls kvarg! Tror att det är 13,5 g protein. Hittade dock bara fettfri när jag testade, men det funkar utmärkt att blanda ut den med aningen grädde, då blir den väldigt len och fin. Betydligt billigare än Arlas Kesella dessutom.

    SvaraRadera
  6. sojabönor har jag nästan i allt numera. 34% protein för 100 g. lite mer än 1 kcal per gram. Mkt goda och nyttiga! Mättande! Mycket mättande!

    SvaraRadera
  7. Är det verkligen viktigt att hänga upp sig på makronutrienter?

    SvaraRadera
  8. Tack alla! Sojabönor får det bli. De är ju asgoda. Fast skulle vilja ha ekologiska...

    Beata: Usch. Alltså verkligen...ryys :)

    Linda: Blanda själv med grädde, bra tips!

    Marie: Nä inte i det stora hela... eller well kanske just då :) Jag måste ju bli mätt och om jag äter mig mätt på fett på lunchen varje dag istället så får jag ju i mig mindre protein än jag tänkt. Lite mindre varje dag. Och många bäckar små... superviktigt mål också eftersom jag tränar innan.

    SvaraRadera
  9. Jag hade också valt soyabönor. Alt en halv burk kvarg 1%. Och krydda den =)

    SvaraRadera
  10. Jag skulle säga keso. Ni som säger sojabönor, är det de torkade då eller vad använder ni?
    Annars har jag ju keso till allt. Till och med i naturell yoghurt på morgonen. Med bär. Å lite riven kokos. Gott.

    SvaraRadera
  11. mitt stapelprotein är äggvita, keso och kvarg. Till det kör jag oftast fisk. En lunch brukar ligga på 40, 40, 20. Ofta har jag problem att komma upp i kolhydrater faktiskt (typ bara baljväxter i den kategorin förutom grönsaker då).

    Lunch 1A blir: kokt alaska pollok 200-400g, broccoli, bönor, kvarg, äggvita, keso, avocado, ruccola, tomater osv i all oändlighet på grönsaksfronten vinägar och örter ovanpå för smak.

    SvaraRadera
  12. Ang soja! Ekologiskt!!! Tänk på odlarna, arbetarna, miljön, djuren...

    (sorry var bara tvungen.....)

    Kung markatta har eko soja/tofu. KOlla deras sortiment kanske? Marinera lite tofu att piffa till saker och ting med?

    SvaraRadera
  13. Rökt kalkon. Jag rullar den till små rullar med lite kvarg i och äter. Gott!

    SvaraRadera