torsdag 14 juni 2012

Surt chip + matmuffins

Näe. Mitt bankkort har gått sönder. Chippet iaf. Och jag som stod på hälsokosten med en kasse superfood att pyssla med ikväll. Inte kunde de knappa in heller eller låta mig dra för det var "olagligt". Bu.

Sen ja matmuffins. Är sugen på att göra med typ kryddstark korv och ost i... någon som sitter på ett, gärna spannmålsfritt, favvorecept?

5 kommentarer:

 1. Jag gjorde dessa för ett tag sedan http://bodycomf.blogg.se/2012/april/muffins-omelett-sant.html
  Helt okej, men blir ju ganska "äggigt" utan spannmål förstås, och är lättast att äta med sked. Men du kan säkert ändra lite så blir det som du vill! Lycka till :-)

  SvaraRadera
 2. Kanske lite mycket grädde för din del, men det går säkert att hitta på nåt alternativ till det. Här är ett recept vi gillar:

  http://ealina.blogspot.se/2011/07/omelettmuffins.html

  SvaraRadera
 3. Testa dessa:
  http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/04/29/7827085-proteinmuffins-och-riskakor-med-chokladkram/

  De är dock fyllda med äpple och saffran men det är ju bara att byta ut mot något matigare t.ex. korv! :D

  SvaraRadera
 4. Jag ha skrivit det förut tror jag, jag skriver det igen; min version av morotskaka funkar till allt. Grundreceptet är 2 vispade ägg. Blanda 1 dl pofiber, 1 sojamjöl och 2 tsk bakpulver (+ salt och kryddor). Vänd försiktigt ner i äggen. Rör ner ½ dl matolja av valfri sort. Bakas ganska länge på ganska låg temp, typ 150 grader.

  Morotskakan som är början på detta recept görs såhär:
  Vispa 2 ägg med något sött, jag brukar ta 1 dl stevia strö (eller ½ dl o man inte vill ha så jättesött). Blanda 1 dl pofiber med 1 dl sojamjöl, 2 tsk bakpulver, 3 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och lite mald ingefära. Riv morötter så det blir ca 2 dl, riv ett syrligt äpple och mosa en banan. Vänd ner mjölblandingen i äggen, rör sedan försiktigt ner morötter, äpple och banan, häll i lite äpplejuice. Det ska vara en lös smet. Grädda i ca 150 grader ungefär 1 h, håll koll för det bränns lätt! En saftig och god kaka!

  SvaraRadera
 5. uhm vet inte vad de hade för terminaler men man kan och FÅR forcera chippet genom att man drar kortet. så det går viiiiisst! däremot är det olagligt att slå in kortnr.

  SvaraRadera