onsdag 13 juni 2012

Bikini bootcamp dag 20 av 28: hur går det för Elbe med formtoppningen?

Inte länge kvar nu, tänkte ge er en uppdate! Jag känner mig verkligen glad att jag hittat tillbaka till mina gamla trygga matvanor (alla dessa goda maträtter!) ifrån det hål av destruktivt ätande som jag ramlade ned i efter mammas bortgång. Sen kommer jag inte äta lika strikt efter formtoppningens slut (och inte räkna näringsvärden förstås och det rekommenderar jag verkligen att ni slutar med också!) men jag tror att jag kommer fortsätta med periodisk fasta. Jag vill verkligen utvärdera effekterna av det under en längre period, och vem är bättre att testa på än sig själv ;-) Sugen att testa en sån där 24-timmars också (alltså typ 19-19, inte en hel dag utan mat för de av er som inte är insatta). Den mentala biten är så viktig och intressant. Jag har skrivit ned mina tankar lite för mig själv och analyserat min syn på mat.

Jag är kroppsligt tillbaka ungefär där jag var i januari - jag la ju på mig en del kroppsfett under våren av ovan nämnda anledning och det är efter tre veckor nu borta. Muskelmassan känns ungefär som i januari eller ännu bättre faktiskt, tycker det ser ut så på armarna yey :-) Det är ju det fina om man överätit en period men samtidigt styrketränat - det går in i musklerna en del. Jag är inte helt rippad mao - men i en form jag trivs. Vi får se var jag landar...

Jag kommer inte lägga ut tusen bikinibilder men jag har tagit några foton så ni kommer kunna se hur kroppsfettet minskat samt kolla om ni tycker jag (synligen) tappat muskelmassa på denna låga energimängd. Samt måtten förstås, de ska ni få om ni vill.

8 kommentarer:

 1. Härligt för dig. Jag håller med dig, skönt att få lite koll igen efter en tid med mycket matfrihet:) SÅ hittar man lätt tillbaka till lagom igen:)

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen nyttigt att räkna ett tag, jag har lärt mig otroligt mycket och fått också lite resultat på köpet ;) Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Har räknat under denna perioden och det får mej verkligen att tänka både en och två gånger innan jag stoppar en ostbit i munnen. Dock kommer jag sluta räkna vid midsommar och då kommer jag flytta över focus på löpning då jag ska springa tjejmilen i September och vill ha en bra tid! Jag kommer lägga ut före och efter bilder på min blogg http://berghkjellkvist.blogspot.com
  för den som är intresserad. Känner jättestor skillnad på kroppen ska göra en fettmätning på onsdag och hoppas att det enbart är fettvikt som gått förlorad!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt med så mkt resultat på tre veckor!

  Känner mig också ganska nöjd, bröt också en del dåliga vanor som verkar bita sig fast periodvis. Eftersom det går så bra och det inte känns svårt, så funderar jag på att förlänga min strikta period.

  SvaraRadera
 5. Hej Elbe!

  Jag har ju formtoppat lite på egen hand, men vi ligger helt lika i tid. Hittils ca 3 kg ner o i går gjorde jag 21 armhävningar på tårna! Plankorna är inga problem längre alls!

  Kört ditt upplägg med 4-6 pass/v samt PW 5 dagar/v. Maten ca 1500 kcal/dag. Denna v PMS vecka, så baklsag i går med chokladkaka... Men efter gott intervallpass på kvällen så kändes det OK igen.

  Supernöjd med reslutatet! Min make kommenterade både magrutorna o de skavda armbågarna (plankjunkie) igår kväll... :)

  Lärdom:

  Formtoppning passar mig. Avsätt en begränsad period o kör hårt. Lägg upp en plan o utvärdera. Bara för att jag har kört 4-6 pass nu, behöver det inte alltid vara så. I sommar ska jag köra löpsatsning t ex. Tack för den inspirationen!

  Tack för all inspiration, jag hänger kvar här! :)

  SvaraRadera
 6. Lotta och Betty: Tack! Ni är alltid så pigga och glada båda två, det smittar! :)

  Malin: Ser fram emot dina bilder, kul att det funkar!!!

  Linda: Ja det är skönt att veta nu and forever - detta funkar för mig. Mig! :) Trots att antalet kalorier är lååågt :) Ja visst kan man fortsätta, ett bra sätt är då att lägga in några pausdagar här och där mer än vad man haft tidigare. För motivationens skull och för att skaka om kroppen lite :)

  Wanna: Va kul, välkommen hit! 21 armhävningar på tårna är ju galet bra, wow!

  SvaraRadera
 7. Det ska bli spännande! Hurra för dig tjejen, grymt jobbat!

  SvaraRadera
 8. Jag väntade länge innan jag vågade prova 24 h fasta, vet inte varför egentligen. Jag trodde inte jag skulle dö precis men det kändes jobbigt. Nu har jag iaf provat, blev ca 22 h fasta för jag åt sen middag och det gick bra! Tiden kring lunch var som väntat jobbigast. Jag har skrivit om mina tankar inför fastan här och kommer inom kort utvärdera hur det gick! Kul att fastan verkar funka bra för dig!

  SvaraRadera