torsdag 14 juni 2012

Recept: Saftiga och proteinrika matmuffins


6 stycken normalstora (ej jätteformar) muffins
1 dl/100g keso (jag hade minikeso hemma)
1dl/100g lättkvarg
3 ägg
1,5 dl/60g riven ost (jag hade färdigriven lättost i påse)
1 tsk smält kokosolja eller smör
1 dl kokosmjöl (glömde väga men kanske 50-60g?)
1 dl mjölk


Blanda väl! Jag hade sedan i strimlad chorizo med hög kötthalt, soltorkade tomater och oregano. Salt och peppar förstås. Häll i muffinsformar (jag smorde en muffinsplåt i teflon med olivolja), grädda i 175 grader c:a 20 minuter eller tills bruna i kanterna. Låt svalna.


Betyg: Supergoda! Saftiga, mättande. Gillar verkligen kokosmjöl - känns bättre också än att fippla med massa fibrex och pofiber och fiberhusk. Åt två till middag igår med en stor sallad och ska packa fyra till flyget + pannkisar ;-)


Ändringsförslag: Bakpulver kan has i för den som vill ha fluffigare muffins. De är väldigt kompakta! Mjölken hällde jag i mest för att det blev så torrt med det vätskeuppsugande kokosmjölet - kanske man man ta mer kvarg och lite vatten nästa gång, då går kolhydraterna ned ytterligare för den som önskar det. Fettet i behövs kanske inte egentligen, osten och äggen är ju feta.


En muffins innehåller 123 kalorier, energifördelning: P42/K8/F50!

13 kommentarer:

  1. Jag säger detsamma, Mmmm. Har du något recept på dessa underverk? :)

    SvaraRadera
  2. Ah, de sag goda ut! Skulle garna fa lasa vad som hamnade i!

    SvaraRadera
  3. Åh, de ser goda ut, recept?

    SvaraRadera
  4. Spännande! Att göra nyttiga muffins är ju hur kul som helst :) Och de kan ätas med gott samvete ;)

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt smarriga ut! Hmm. Tror du man skulle kunna byta ut kokosmjöl mot mandelmjöl? Tänker att du som experimenterar så mycket har lite koll på hur det skulle kunna bli... :)

    SvaraRadera
  6. Later supergott, ska absolut prova!

    SvaraRadera
  7. har en plåt i gunen =)
    följde inte receptet så noga, det är till barnen. Men inspon kom härifrån!
    Hoppas de äter!

    SvaraRadera
  8. Du är ju freakin fenomenal!!!!

    SvaraRadera
  9. Undrar också om det går att byta ut kokosmjölet mot mandelmjöl? Tack för en toppenblogg - är med och formtoppar! :)

    SvaraRadera
  10. Hej! Provade att göra dessa igår, supergoda!! Använde sojamjöl istället för kokosmjöl och hade i en tesked bakpulver. Slängde ner färsk basilika, oregano,cocktailtomater (tog bort det mesta av innanmätet i tomaterna så de inte skulle bli för blött), 93% kötthaltig timjankorv och vips så hade jag en ny favorit!
    Tack för bra recept- och träningsinspiration!

    SvaraRadera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  12. Jag testade ditt recept igår, med lite modifikationer. Gott!
    http://isabellaalstrom.tumblr.com/post/26991768556/mina-forsta-matmuffins-receptet-kommer-fran

    SvaraRadera