lördag 2 juni 2012

Svullen och tung? En baktanke

Ni formtoppare; om ni kickat upp mängden protein rejält jämfört med innan kan magen behöva tid att vänja sig. Så om ni tycker att resultaten uteblir, magen känns stor och svullen och ni känner er tyngre än tidigare; har ni varit på toa? Inte? Kan det vara så att flera dagars mat ligger kvar där inne...? What goes in, must come out...

Det finns många kostrelaterade lösningar på det här problemet. För mig brukar de inte alltid passa in i min kostplan och dessutom vet jag att magen brukar vänja sen så jag brukar faktiskt förlita mig på piller från apoteket för att åtgärda stoppet 1-2 ggr, sen funkar det fint!

10 kommentarer:

 1. Vad är det för mirakelpiller du köper då?

  SvaraRadera
 2. Ouf, vill gärna höra vilka piller! dör här

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig upplevt de problemen faktiskt.. Men det kan bero på att jag alltid har en proteinrik kost. Ett tips till alla som har problem; drick mycket vätska! Det behövs när man äter mycket proteiner. Dock inte sjuka mängder, men att få i sig ett par liter vatten om dagen underlättar :)

  SvaraRadera
 4. Inga mirakel, minns inte vad de heter efs det var ett tag sen men gå bara in och be om något mot förstoppning? :)

  SvaraRadera
 5. Dulcolax har hjälpt mig, 1-2 piller på kvällen och var beredd på att gå på toa 2-3 länge på förmiddagen nästa dag (så inga långa möten...)

  SvaraRadera
 6. Förra året var jag rejält förstoppad flera månader. Åkte inochut till akuten med mag- & buksmärtor, gjorde mängder av undersökningar och testade diverse receptbelagda och icke receptbelagda medel. Nada hjälpte. Okej, nada utom lavemang (pensionärerna och jag liksom...). Till slut hittade jag lösningen själv: pumpernickel, linfrön och mycket vatten. Jag tyckte jag åt mängder av fibrer innan - men uppenbarligen inte tillräckligt och av rätt sort för att hålla magen igång.
  Så jag slår ett slag för linfrön (på kesellan, i kesoplättarna, i smoothien osv) och pumpernickel om man äter bröd. Supergott med bredbar getost, mosad avokado, pumpafrön och groddar...

  SvaraRadera
 7. Åh, ja det där har man ju varit med om. Och inte bara nu.. INTE kul! Men mycket vatten hjälper för mig, och att höja fettet från fet fisk och olja brukar också fungera. Annars finns ju fruktofiber tärningar att köpa. Apotek, hälsokost och välsorterade butiker brukar ha dem. De kostar väl lite i intag, kolisar osv. Men ett par tärningar skadar nog inte formtoppningen =)

  SvaraRadera
 8. Det finns väldigt många tips om alla former av mage -tarmstörningar i Farmakologens blogg, Nu senast en prsentation av det helt nya Linea 40+ hur det fungerar det är art. 204.
  här är länken:
  http://metrobloggen.se/farmakologensblogg/

  SvaraRadera
 9. Mitt tips är fiberhusk och hela linfrön i yoggin/kvargen. Minimalt med kalorier, mage som funkar och mättnadskänsla. Billigt också! :) Men smaken får man kanske ge några dagar att vänja sig vid...

  SvaraRadera
 10. Jag har lagat eget knäckebröd med fiberhusk, linför etc och det säter fart, suuuuper!!!

  SvaraRadera