tisdag 26 juni 2012

Lågtryck och bollfrossa

Åh, denna huvudvärk! Trots massor av vatten och måttligt med kaffe. Men lågtryck, och väderomställningar, ger mig alltid ett migränliknande tryck i pannan och kindbenen. Jag har aldrig vetat om det verkligen funnits vetenskap bakom att man känner av väderförändringar i kropp och humör, men så läste jag detta. Ja tydligen. Hur påverkas ni av vädret?


Från Blueberry köpte jag med mig ett par av deras råa godsaker, en blåbärsboll och ngn slags rå bar med jordgubbar och gojibär. Jag brukar dela dem med min kollega vilket känns mer försvarbart då de är hutlöst dyra och dessutom var blåbärsbollen riktigt stor idag. Fast... min kollega var borta nu på eftermiddagen, länge. Väldigt länge. Rätt som det var hade jag ätit upp båda helt själv. Mätt nu ;-)6 kommentarer:

 1. Hej Elbe!

  Tänkte på dig när jag såg denna blogg. Har tidigare gått i tankebanorna om att delvis gå över till att köpa direkt från producent här i stockholm. Skönt när någon redan börjat och man inte behöver uppfinna hjulet på nytt. Bloggförfattaren (?!) har iaf fått tydliga hälsofördelar (läs friskare) genom att enbart äta närproducerat och ekologiskt. Kika mer på http://husfadern.wordpress.com/
  tuff grej.

  /Majsan

  SvaraRadera
 2. Intressant - jag har också haft rätt ont i huvudet idag (ovanligt!) och funderat på vattenbrist och kaffe som potentiella bovar...

  SvaraRadera
 3. Både jag och min mamma får huvudvärk när det är åska i luften

  SvaraRadera
 4. Aha, då är det ju därför jag också haft huvudvärk och känt mig illamående till och från under hela dagen! Jag tackade till och med nej till både ost, kesellamellis och ägg, och då är något verkligen fel!! Tur pizzan på Kajs gick ner sen, tack för tipset, härligt ställe! :-)

  SvaraRadera
 5. Förut hade jag alltid svårt för att sova när det var fullmåne.. Har hört fler som haft samma problem! Undrar om det finns någon forskning bakom det också..?

  SvaraRadera
 6. Tur att jag inte jobbat i närheten av Blueberry, de där bollarna är livsfarliga!!! (nyttiga såklart, men i ett sånt läge; inte så mycket för plånboken :))

  SvaraRadera