onsdag 13 juni 2012

Dagens middag + recept på kokosbröd


Toast! Med tacorester. Till på bilden ska kvarg och salsa, mums var det. Ja.

Nybakt bröd till toasten, gjort på kokosmjöl, vi kör receptet direkt - jag experimenterade lite bara.

4 mackor (dela brödet på mitten och halvera på längden):
1 dl kokosmjöl (mitt är av märket Superfruit och köpt på hälsokosten - kan se kolhydratrikt ut i innehållet men det mesta är fiber)
3 ägg
2 äggvitor
2 msk lättkvarg
10g smält smör
1 tsk bakpulver
lite salt

Blanda, klicka/bre ut på plåt, grädda 20 min i 175 grader.

Supergott men nååågot lite äggigt i smaken så om man är känslig för det: fler hela ägg och kanske mer smör? Tror man kan ha mer kvarg också, måste prova.

Rätt energirikt men mättande förstås. Måste prova att rosta! 1/4 (en macka) av satsen ovan innehåller 150 kcal och ungefär 35% protein, 15% kolisar och 50% fett.

Ska prova mig fram, tror det går att göra mer proteinrikt. Samt prova att peta i lite frön och fiber! Det kändes verkligen som vanligt vitt formbröd och det vill man ju ha ibland och ibland något grövre.

3 kommentarer:

  1. Jag vill tipsa om att man kan blanda i lite sojamjöl när man bakar! Innehåller mycket protein (37 g, och 16 g carbs och 24 g fett /100). Man kan dock inte använda för mycket eftersom det smakar lite konstigt.

    SvaraRadera
  2. Kanske kan man använda mandelmjöl eller är det lika onyttigt?! Ser mig omkring på lchf recept, tex, och ser ofta mandelmjöl där..
    vad tror ni?!

    SvaraRadera
  3. Låter gott! :)
    Funkade det att rosta? *hoppas*

    SvaraRadera