Vem av er var det som tipsade om att blanda dessa två? Tack!!! Jag tycker att alla kvargbaserade såser blir sååå mycket bättre. Lenare! Alltså då talar jag kanske om 1-2 msk grädde till 200g kvarg... Kesella, Arlas kvarg, innehåller ju redan grädde men det är inte samma sak.
Gjorde vitlökssås till tacos häromdagen, kvarg + grädde + kryddor + vitlök, heaven, prova!
Ja, visst blir det gott! Kvargen är ju som sagt lite sträv och pytte med grädde fixar det problemet.
SvaraRaderajag brukar ta keso och blanda med vispad grädde. Hur gott som helst. Går dock under kategorin efterrätt alternativt lyxfrukost/mellis. Otroligt gott och dekadent! Tips tips tips :)
SvaraRaderaSäkert gott. Jag brukar blanda kvarg och naturel yogurt. Eller kvarg och turkisk yogurt. Då blir det också en härligt len och mjuk smak.
SvaraRaderaPratar vi lättkvarg då eller? :) Är det den du använder mest?
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaprovade att göra tzatsiki på det för 2 dagar sedan, blev också super smarrigt!
Vilket härligt tips, tack!! Jag tycker att det blir lite strävt i dagsläget..: kram
SvaraRaderaSer att det tipset redan finns, men kan inte låta bli att slå ett slag för kvarg och turkisk yoghurt, kan varieras i all oändlighet!
SvaraRaderaMm gott, det får testas till fredagens givna tacos!
SvaraRaderaTesta 10% kesella, grymt god!
SvaraRaderaAlltså jag kanske inte fattar men handlar det om vispad grädde eller flytande grädde?
SvaraRaderaFlytande grädde. Bara lite typ.
SvaraRaderaKvarg + turkisk yoghurt äter vi riktigt ofta här hemma :)
Vanlig fullfet kvarg har jag faktiskt aldrig provat hehe...
Är det till varma eller kalla såser? Har uppmärksammat att om man ska göra varm sås på kvarg så är det lättare att få en fin konsistens om man tillför någon form utav fettkälla:)
SvaraRaderaÅh, det är min nya obsession också! Kvarg med lite lite lite grädde och jordgubbar är den kombon som äts mest just nu :) Efter träning är det super tycker jag! Men även till lyxfrukost ;)
SvaraRaderaEnergetica: Nä det visste jag inte, bra tips!!
SvaraRaderaKvarg och grädde är kalasgott, brukar ta 1-2 msk till 250 g kvarg (lättkesella). Ibland lägger jag till 1-2 msk vatten om jag vill ha mer filkänsla, gott med kanel, vaniljpulver och blandade nötter!
SvaraRadera