söndag 24 juni 2012

Årets första grillbjudning - sunda tillbehör och älskat kaos!

Åh bejbs, jag är så ledsen men idag har jag glömt att fota en massa mat som jag verkligen ville visa er! Men min ursäkt är den bästa; jag har haft så trevligt att jag inte tänkt på annat ;-)

På besök; fyra vuxna, två tvååringar och ett tvillingpar på 4 månader. Utöver oss tre alltså. Ni som har barn vet att sådana här middagar gör sig bäst lite spontanbohemiska och planeringsfreaks som jag får bita hårt i gaffeln...

Grillen är ett gissel att tända (så klart) och när den väl brinner ramlar hälften av maten genom gallret (så klart). Korven till barnen steks i pannan för att barnen blir hungriga innan gillen är varm (så klart) och de vill mkt hellre äta kalla Dennis hotdogs än varma gourmetkorvar (så klart). Alla vuxna äter och umgås i skift och på varierande platser runt om i hemmet, ståendes eller gåendes ibland (så klart) och man är aldrig säker på vems gaffel man äter med eller vems glas man dricker ifrån (så klart). Eller vems halvätna Denniskorv man ger till vems barn :-)

Men ändå hann vi prata, skratta och äta , äta, äta. Grillmat och tillbehör går ju att variera i det oändliga och det finns verkligen tusen sunda alternativ! Hoppas jag kan inspirera er. Vi hade lagat: ¨ • Sallad på melon, jordgubbar, fetaost och babyspenat

 • Mangosalsa med koriander, chili och avokado

 • Tzatsiki med gurka och äpple i

 • Syltad rödlök

  Utöver detta fanns iskall öl (i styrkorna svag samt jättesvag :-), grovt bröd, halloumi, lammkorv, rostbiff, chilibearnaise, kyckling och revbensspjäll. Gästerna tog med och lämnade en massa mat här!

  Och så hade jag gjort isglass till barnen.

  Vad grillar ni i sommar och vad bjuder ni till?

6 kommentarer:

 1. Olika från gång till gång, men gärna en smal lammkabanoss som är urgod, kyckling eller nötfärsbiffar.

  Till? Alla möjliga grillade grönsaker, färsk frukt och bär, grillade ostar och spännande sallader :)

  SvaraRadera
 2. Gud vad mycket smaskigheter detta grillkalas erbjöd. Blev riktigt nyfiken på syltad rödlök, kan man få "snika" receptet på den?:)

  SvaraRadera
 3. Något som är grymt gott är grillade morötter. Bara att marinera i olivolja och lite flingsalt och slänga på. Jag ÄLSKAR!!!!

  SvaraRadera
 4. Vi grillar gärna kyckling och nötfärsbiffar med halloumi och spännande sallader. Idag hade vi blomkålssallad med rödlök, gurka och oliver. Gott!

  SvaraRadera
 5. Annie: Lammkorv är bäst på grillen verkligen!

  Energetica: Visst! 2 små rödlökar strimlas. Häll över 2 msk rödvinsvinäger, 1-2 krm salt och 2-3 tsk socker. Låt stå i c:a 30 min. Blir mjukt, rosa och gott :)

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket, det kommer jag definitivt att testa vid nästkommande grillningstillfälle:)

  SvaraRadera