tisdag 12 juni 2012

Skånelängtan

Till helgen sticker vi ned till Falsterbo, hela familjen. Har precis köpt flygbiljetter, sent ute förstås tyvärr och gud så dyrt det blev, som en charter! Men vi vill inte utsätta kotten för en sån lång resa i bil eller tåg. Släktträff står på den ganska så fulla agendan men jag hoppas kunna sticka emellan med ett löppass längs stranden.... förstår ni hur underbart? Kanske en tidig morgon då de andra äter (hotell-)frukost, för jag vet inte om jag vill göra det. Äta frukost där alltså. Hellre satsar jag på lunchen och kvällens festligheter. Vi har hyrt in oss på en liten herrgård, vi blir så många.

Ytterligare en släktträff i Torekov blir det i augusti och däremellan en vecka i vårt sommarhus i Skåne. Jag är halvskåning och det finns många platser därnere som värmer mitt hjärta. Jag har sprungit många mil i Skånes underbara natur!

12 kommentarer:

 1. Falsterbo och Torekov, platser för the rich and the beautiful :) & dyra flygbiljetter d stärker ännu mer något jag brukar tänka och undra om dig ibland - att du verkar vara en uptown girl ;) Ärligt Elbe kommer du från en rik bakgrund? Tycker det lyser igenom ibland. Bara nyfiken...

  SvaraRadera
 2. Underbara Skåne :D Och Falsterbo är inte illa, hoppas solen lyser där ner i helgen för jag ska hem till helgen .)

  SvaraRadera
 3. Ät frukost! :) Hotellfrukost är ju det bästa som finns! Och oftast finns massa bra alternativ också! :)

  SvaraRadera
 4. Haha, åt Karins kommentar ovan... Nu vet jag ju inte hur det står till med dig Elbe (och ärligt talat bryr jag mig inte heller) men jag har stött på precis samma kommentarer. För att min pappa är läkare (att mamma varit sjukskriven/sjukpensionär hela min uppväxt och att jag har fyra syskon och att vi helt enkelt fått ärva varandras kläder från B&W och låna pengar av morbror M till skolresor spelar ingen roll). För att vi har ett hus på Holmen (där hus säljs och köps för 12 miljoner och sånt, men vi är infödda öbor sedan femtonhundratalet (!), pappa köpte tomten som fjortonåring för hela sin sommarlön från glasskiosken och har sedan sparat ett helt liv för att kunna bygga huset som 60-åring). Det finns alltid fler sidor av saker och ting.

  SvaraRadera
 5. Karin: Haha vilken fråga :) En uppsättning flygbiljetter betalar faktiskt pappa. Fast det kanske bara understödjer din teori :)Låt mig säga så här: Vi har inte behövt vända på slantarna precis under min uppväxt. Men jag personligen är värdelös på att hantera pengar och fattar ständigt beslut som gör att de försvinner (typ som att säga upp mig från ett fast jobb och hoppa på en dyr betalutbildning), så jag är fattig som en kyrkråtta i slutet av varje månad - tur att jag har sparsamme Mr :)

  Annie: Skiner inte alltid solen där? ;-)

  Emma: Jo jag vet men sen kommer lunchen och den ska tydligen också vara fantastisk... och middagen... och och :)

  Beata: Att vara rik är ju sannerligen en definitionsfråga :) Jag känner mig väldigt rik ofta i livet - men kanske inte ekonomiskt ;)

  SvaraRadera
 6. Elbe måste säga att jag också trott och undrat det med dig. Kanske är ditt rena språk =)

  SvaraRadera
 7. Kul att du kommer hit till Skåne!! Jag var ju i huvudstaden förra veckan, nu kommer du ner till lite mera sommar, välkommen!

  Ang Karins kommentar: jag tyckte inte att den var särskilt elak eller nåt sånt, hon verkar bara vara nyfiken. För det är väl ändå så att vissa saker ÄR intressanta och viktiga trots att vi i Sverige sägs leva i ett klasslöst samhälle. Var man kommer från och hur man är uppfostrad påverkar hela livet och hur man för sig i det. Jag kommer själv från borgar-kretsar med strikta uppförandekoder men lite pengar (kyrkligt och moraliskt) men min man kommer från ett mycket friare håll utan regler för sånt. Han är ointresserad av träning, jag får dåligt samvete om jag äter smör på mackan eller tar 30 min pw istället för en timme. Så visst spelar uppväxt och bakgrund stor roll MEN vi kan också genom att vara medvetna påverka hur detta ska ta sig uttryck. Tex har Elbe på ett bra sätt berättat om hur det är med maten hemma vs vad hon försöker att äta i sin egen familj och hur detta kan bli jobbigt vid jul och besök. Det man är uppvuxen med sitter djupt.

  SvaraRadera
 8. Välkommen ner! Vi hoppas på underbart sommarväder och massor av härlig sommarträning:-)

  SvaraRadera
 9. Åh vad orättvist! Om du springer på stranden, kan du lova att ta ett par extra hundra meter för min skull också?! :-)

  SvaraRadera
 10. Men ät en god hotellfrukost kvinna! Finns säkert äggröra, lite frukt och nötter? Hotellfrukost är ju ljuvligt gott oftast :)

  SvaraRadera
 11. Ser helt underbart ut :)
  (från en som aldrig har varit "där nere"... men inser att jag ska dit någon gång)!!

  SvaraRadera
 12. Välkommen till mina trakter! Är från Trelleborg så jag har varit en del i krokarna =) Hoppas på fint väder och sköna löpturer!

  SvaraRadera