torsdag 21 juni 2012

Bikini bootcamp: Le grand finale!

Tack så mycket du där ute som gjort den här resan med mig! Jag hoppas att du nått dina mål och fått de resultat du önskat. Och att du kan titta tillbaka på den här fokusperioden och vara skitstolt över att du fixat att vara strikt med kosten, träna hårt och fokusera mentalt. Varje dag av dessa 28, som varit bättre än vad den skulle blivit, är en seger. Kom ihåg det! Även om det blivit lite fusk här och var och allt inte blivit riktigt som du tänkt dig - sträck på ryggen och glad över den ändå enorma förändring du gjort.

Vad händer nu? Ja förhoppningsvis har du vant dig vid sund kost och regelbunden träning och även om trappar ned på ambitionerna något (och det tycker jag du ska!) så kommer du förhoppningsvis ligga några snäpp ovanför där du startade vanemässigt.

Själv tänker jag sluta räkna på mitt energiintag, ta en träningsspaus (vilken jag redan påbörjat och har vääääldigt svårt att hålla men jag ska försöka), inte tänka så mycket kring maten i sociala sammanhang utan äta det som bjuds om jag vill ha det, slappna av och njuta av livet.

Mina resultat då? Ja jag ska försöka skriva om dem i ett separat inlägg. Och kanske blir det några bilder också även om sånt känns lite känsligt just nu för mig. Kortfattat har jag tappat cm men inte märktbart muskler men förändringen är inte lika stor som förra sommaren - då hade jag mer att förändra också - om ni förstår vad jag menar? :-) Nu är det ju bara fine tuning. Mentalt har detta varit en enorm kick - flera viktiga saker har hänt:
 • Jag har börjat med periodisk fasta och tänker fortsätta och vill lära mig mer om det


 • Jag har insett att jag vill påbörja ett 'inre' fokus i höst


 • Jag har börjat intressera mig mer för läkande kost i samband med att jag är sjuk mkt


Men nog om mig. Hur har det gått för er? Hur mår ni? Vad är era tankar? Vad händer nu?

7 kommentarer:

 1. Hej Elbe! Jag känner att det gått väldigt bra 3 kg borta men ska fortsätta 1 vecka till :)
  Däremot har jag ett problem som jag hoppas du kan hjälpa mig med, i vecka var det stressigt, jag blev sjuk så ingen träning och så vidare. Då kommer jag in i tankemönstret Åhhh jag måste unna mig ngt och vänder mig direkt till pizza och godis... Hur ska man komma ut ur detta mönstret?? Efteråt mådde jag såklart illa eftersom min mage inte alls var van vid så mkt mat... Jag läste på din blogg att du ändrat ditt tankemönster och hittat andra saker att belöna dig med, hur kom du dit? Tack så jätte mkt för en väldigt inspirerande blogg!!
  Med vänlig hälsning, Maria

  SvaraRadera
 2. Jag är supernöjd har gått ned tre kilo men framför allt fem cm i midjan! Och jag vill tacka dig Elbe för tidigare fick jag aldrig ngra resultat då jag försökte deffa åt då 1500 kcal. Nu sänkte jag till 1200 och för första gången dramatiska saker! TACK att du vågar vara ärlig även fast vissa blir livrädda då det blir snack om att gå under 1500... det var precis vad jag behövde!

  SvaraRadera
 3. Wohuu vi är så bra!!!! Tack Elbe för superinspiration. Jag hade en svacka förra veckan men trots det har jag fått resultat märker alla kläder sitter lösare. Kram från Karin

  SvaraRadera
 4. Är så nyfiken på bilder, MEN tycker ändå inte att du ska lägga ut om det inte känns bra för dig.

  Din blogg Elbe, för din skull. Inte för nån annans. Du inspirerar så mycket med ord att bilder är överflödiga. DET är stort.

  Ha en fin midsommar!

  SvaraRadera
 5. Jag har ju inte formtoppat (svårt i en graviditet, ännu svårare när man kräks och är trött) men inspireras självklart av att tänka på vad jag äter och hur jag tänker kring min kropp (för den förändras så mycket nu, och jag måste våga älska den trots att fokus innan graviditeten varit på viktminskning).

  Jag ÄLSKAR periodisk fasta, men som sagt undviker det just nu. Kul att du vågade prova och att du gilalde det. Ska bli kul att se vad du skriver i framtiden. Och läkande kost! Intressant, inspirerande!

  Och du, man måste inte lägga ut bilder om man inte vill :)

  SvaraRadera
 6. VARFÖR SKA DU TA PAUS I TRÄNINGEN? Hoppas/antar du kommer röra på dig en del ändå?

  SvaraRadera
 7. Det har gått bra tycker jag. Jag ser inte så mycket skillnad på kroppen men jag tror att det har hänt mer än vad jag ser. Om inte annat så mår jag väldigt bra och det känns skönt att ha ätit så bra och planerat alla måltider. Det är något jag kommer att ta med mig. Jag har tränat mycket under denna period och det ska jag fortsätta med. Jag kommer att äta lite mer och förhoppningsvis kommer jag märka av att jag får en muskulösare kropp.

  Det kommer att bli svårt att släppa kaloriräknandet, men för min egen skull ska jag göra det. Jag kommer istället att tänka plus och minus, precis som jag gjorde innan. Om jag äter mycket en dag är det bara att vara lite striktare en annan. Jag är stolt över mig själv att jag klarade detta, att jag inte gav upp när det kändes tufft!

  Tack för inspiration!

  SvaraRadera