tisdag 5 juni 2012

Bikini bootcamp dag 12 av 28: Sjukbikt

Hej jag heter Elbe, och jag tränar allt för ofta då jag är sjuk.

Jorå. Jag är inte helt frisk än sen helgens sjukdom, och igår tog det egentligen lite ny fart. Om vi säger så här: igår natt och på förmiddagen kände jag mig toksjuk, snorig och igentäppt och less. Men efter några koppar kaffe kom jag igång och då det var dags för veckans cirkelträning med jobbet (14) var jag tokpigg och sugen och passet gick flying.

Men. Jag är ju egentligen sjuk. Och även om jag kan träna så kan jag inte tänka mig att kroppen är helt happy.

För imorse igen; täppt, jättetrött, lite halsont t.o.m.

Så idag blir det vilodag. Bli frisk nu Elbe. På riktigt, menar jag.

10 kommentarer:

 1. Kära Elbe, du är inte ensam om att ignorera sjukdom. Jag Rebecca (och garanterat många med mig) registrerar ett halsont plus en mörbultad kropp om morgnarna då och då - men tänker "Äh, det var nog bara för att det var morgon?! Klart jag ska träna ändå!" efter några koppar kaffe och frukost.

  Sen blir man baotasjuk.
  Sen vilar man för få dagar - eftersom träningsabstinensen sätter in.
  Sen blir man småsjuk alltför länge. Och tänker att "Nästa gång ska jag inte göra samma misstag och träna för tidigt.", men så gör man samma misstag om och om igen.

  Vila och krya på dig!

  PS. Bra att du skriver detta just idag. (Bra för mig alltså, såklart inte för dig.) Nu kommer jag ihåg att inte träna... eftersom jag låg vaken med en hals som killade och hostade halva natten. DS.

  SvaraRadera
 2. Jag är precis likadan! Började ana en förkyldning förra veckan men körde på ändå. Idag snörvlar jag mer än någonsin och känner mej tung i bröstet, som om jag hade typ 3 liter slem i lungorna som vill ut. Så idag får det bli vila ist. Jag har gått min morgon PW och tänker att det nog kan bli en PW ikväll oxå om jag känner att abstinensen kommer. I morgon ska jag vara frisk så nu måste jag vila!

  SvaraRadera
 3. Ååh krya på dig! Själv är jag jätteduktig på att vila ordentligt direkt kroppen inte känns 100%. Det är ILLA att träna förkyld! Bättre sent än aldrig och bättre lite väntan på nästa träningspass än aldrig igen typ... :D

  Se det positivt: MASSOR med tid att planera nya grejer! Utmaningar! Eller fönstershoppa träningskläder på webben? ;)

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig .. man VILL inte känna efter hur "dålig" man är och kör på som vanligt. Ibland funkar det men ibland blir det rejält värre. Man borde vara bättre på att lyssna på sin kropp!
  Krya på dig!!
  =)

  SvaraRadera
 5. krya på dej!
  lyssna på kroppen och VILA DEJ!

  SvaraRadera
 6. Ajabaja. ; )
  Jag vet hur svårt det kan vara när man bara vill va frisk och träna.
  Jag har själv varit sjuk, legat hemma torsdag-söndag. Nu är jag på benen men inte helt frisk och jag har lärt mig att det är bättre att vänta lite längre innan man sätter igång än att åka på bakslag. Nu är det envecka sen jag tränade. :( Om Om det känns ok imorgon så blir det en mjukstart i form av pw.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Äter du som vanligt när du är sjuk eller gör du ngt annorlunda? Ökar kalorierna?sänker kalorierna?Äter mer kolhydrater eller mer proteiner? Mer frukt kanske?

  SvaraRadera
 8. ÅÅH! Jag vet precis hur det känns, man har så himla mycket lust och så¨himla lite tålamod!!!!

  kramar från petra

  SvaraRadera
 9. Vad mer ska jag säga än att jag känner igen mig.. kände igår kväll av en ömhet i halsen. Lite som att det har fastnat en valnöt där. Känner mig pigg och kry i övrigt, men nog är det något på gång.

  När jag vaknade var den fortfarande kvar. När jag sprang var den fortfarande kvar. Nu är den fortfarande kvar.

  Imorgon? Imorgon är det nog en golfboll. Planerar att gå och lägga mig tidigt ikväll och sova bort skiten. Kanske lyckas jag, kanske inte. Allra mest troligt är att jag inte lyckas.

  SvaraRadera
 10. Fine Elbe! Godt å lese at du tar det med ro i dag og hviler. Ikke press deg selv for hardt, husk at du har hatt en tøff vår, og nettopp startet i ny jobb - mye for kropp og sjel det!
  Krya på deg!
  Beste hilsen fra Siri:)

  SvaraRadera