lördag 30 juni 2012

Två tomater låg på en tallrik. Den ena sa: vi är i säsong nu!

Sallad, tomat, kvarg + turkisk yoghurt på min tallrik. Redo att göra dem sällskap är proteinet ännu i stekpannan i form av kyckling. Lite plock av grönsaker och någon fräsch sås är ofta grunden till mina måltider, går att variera i det oändliga (eller näe... ibland blir jag toktrött på det och käkar grytor och soppor i några veckor istället :-)

På vintern äter jag ofta grövre grönsaker så som broccoli och kål i alla dess former men jag passar på med tomater den här tiden på året - då är de underbara i smaken, näringsrika och solmogna. Någon gång ska jag odla dem själv - har aldrig glömt doften från tomatplantan som klättrade på en solig vägg hemma hos mormor då jag var liten.

2 kommentarer:

  1. Egenodlade tomateR är så gott! Har haft på balkongen i flera år varje sommar, fördelen är att jag får hundratals tomater, nackdelen att plantan bli två meter hög och tar upp en stor del av balkongen :)

    SvaraRadera
  2. Hej E.
    Jag är sugen på att lägga till BCAA innan och efter träning men har totalt gått vilse i märkes djungel!!! Vad är ditt tips på bäst/godaste BCAA?!
    Med vänlig hälsning, tove

    SvaraRadera