tisdag 5 juni 2012

Dagens äckligaste

Vi hade en melon liggande i fönstret. Då jag köpte den, typ uhm i förra veckan kanske, så såg jag i kassan att det verkade vara något gult pulver i ena änden. "Är det där mögel?" frågade jag damen i kassan. "Nää... det tror jag inte" sa hon rätt övertygande och jag köpte den, för jag orkade inte byta.

Nyss hörde jag ett ljud (kom precis hem - jobbar halvdag idag). Det lät lite som en fluga, eller så trodde jag bara det eftersom ljudet kom ifrån fönstret. Det var liksom ett knastrande, frasande, smått smattrande ljud... och det kom ifrån MELONEN!

Ve och fasa, alla mina äckligaste fantasier om jättelika insektskolonier som byggt sitt fäste inuti frukten blommade upp. Jag smög fram till fönstret och såg hur det... bubblade i båda ändar av melonen! Och det hade runnit ut en mörk, kletig sörja ur den. Åh gud så äckligt. Och detta ljud... tror det var ljudet av bubblorna och en jäsande melon men OM det var något annat, OM något bodde och växte därinne, så hade jag aldrig för avsikt att ta reda på det. Den åkte ut fortare än kvickt.

4 kommentarer:

 1. Åh, fyyyy...
  Jag önskar att jag inte läst detta.. Bläääk!

  SvaraRadera
 2. Eeewwww!!!

  Jag får John Ajvide Lindqvist-vibbar! I hans värld är det säkert en slemmig, äcklig varelse som kommer äta upp kotten om du inte lyckas samla Stockholms alla fjärilar för att flyga bort med den. Eller nåt.

  (Vilken tur att det är just John som är John och inte jag som är John. Det hade blivit korta böcker i så fall...)

  SvaraRadera
 3. Åhh, du skulle inte ha skrivit det! Nu kommer jag inte kunna tänka på något annat på en bra stund. Väldigt välskrivet inlägg i alla fall :)

  SvaraRadera
 4. Förvara melon i kylskåpet, den blir otroligt fort dålig i rumstemperatur, särskilt under sommaren! /B

  SvaraRadera