torsdag 7 juni 2012

Bikini bootcamp dag 14 av 28: Halvvägs!

Yey, idag (eller tja - ikväll) är vi halvvägs. Vi formtoppare alltså. Ni andra, hoppas ni inte blir allt för less på detta och vill ha tillbaka gamla Elbe :-) Snart går jag vidare!

Idag är det lillmåndag, visst känns det så? :-) Jag ska gå igenom ett riktigt eldprov nu på förmiddagen - uppvak vid 07 istället för 09 som igår och inget käk förrän vid lunch. Jag har två alternativ beroende på hur jag mår:

1. Gå och träna 11.00 (det ordnas ett pass funktionell styrka här på jobbet då) och äta min stora, goda lunchlåda efteråt. Om jag känner mig pigg och orkar.

2. Äta lunch vid 11/11.30 och ta en promenad efteråt. Träna hemma ikväll istället. Om jag känner mig kraftlös.

Som ni förstår hoppas jag på 1...

Formtoppargänget: dags att fundera lite över och utvärdera resultaten hittills:


 • Blir du mätt på maten du äter? Om inte, kan du äta livsmedel som är mer mättande i förhållande till energimängd? Har du provat några nya recept eller äter du bara samma mat? Variation är viktigt för själen :-)

 • Har du 'fuskat' många gånger? Varför? Identifiera situationerna då det hänt och analysera dem - vad kan du göra nästa gång de uppstår? Skriv ned på papper så känns det mer konkret!

 • Orkar du med träningen? Ser du resultat? Om inte - kan du lägga ett större mål mat mer tätt inpå passet? Skriver du ned dina framgångar, ex hur mycket du orkar lyfta då du styrketränar?

 • Funkar det i sociala situationer? Har du en plan för hur du hanterar dem?

4 kommentarer:

 1. Hejhej!

  Hittade din fina blogg igår och blev så superpeppad!! Började själv kom i form satsning i slutet på maj och tajmar väl med din bikiniutmaning!

  Vi ses!

  SvaraRadera
 2. Hej! här går det mkt bra, håller mig på 1200 kcal om dan 40P/20K/30F och det funkar bra! Började dock 4 veckor tidigare men då med 1500 kcal så jag ser jätteskillnad och har dessutom märkt att dessa 2 veckor med 1200 har gett vikt resultat! jag blir mätt men tycker det är grymt svårt att äta tillräckligt med proteinen per dag, tycker jag proppar i mig ägg, tonfisk och protenpulver ;)
  Har också sätt att du måste vara den första jag vet som äter lika ofta köttfärs som jag gör ;)
  träningen går bra fast denna vecka har jag vilat från träningen 3 dagar (inte prommisarna) för jag kände att min kropp behövde vila :) och sociala grejor har jag snällt tackat nej till ;) tycker det är så svårt att tacka nej till kakor och sånt inte för att jag är sugen men det är så jobbiigt att förklara varför man inte vill ha....
  så tack igen för motivationen!
  kram maria

  SvaraRadera
 3. Anonym: Va kul, välkommen hit!

  Maria: Ja så var det för mig också måste jag säga, förra året. Hade alltid legat högre i kcals då jag försökt tappa fett och inte lyckats. Sänkte och mirakel skedde. Men det är svårt - vissa behöver höja för att gå ned i vikt... Grattis till bra resultat iaf! : )

  SvaraRadera
 4. Hej Elbe,

  Jag är lite besviken på resultatet och vet nog egentligen varför. Jag är väldigt duktig med VAD jag äter, men känner att jag måste bli ordentligt mätt (plus att jag blir lite manisk om jag räknar kcal- så struntar i det). Tror inte att jag klarar av både lågkolhydrat- och lågkalorikost. Däremot är jag positivt överraskad att jag faktiskt klarar av att träna hyfsat hårt trots lågt kolhydratintag (enbart grönsaker, baljväxter), har alltid trott att jag var heeelt berorende av kolhydrater till varje mål. Spännande.

  Men som sagt, hoppas resultaten smäller till lite snart. Ser lite mer definition på magmuskler osv men inget större på vågen. Och nu kommer studentfest, min egen examen, min egen födelsedag, personalfest på jättefin restaurang osv... Ska försöka leva enligt ditt sätt, att även om ett mål blir utanför ramarna behöver ju inte resten av dagen bli det!

  tack för bästa bloggen, du förgyller varje dag!

  SvaraRadera