torsdag 14 juni 2012

ManGO?

Rea på färsk mango på ICA var det också. Undra vad jag ska göra med den bara, köper ibland och sen kommer jag antingen på att "näe, jag gillade visst inte färsk mango" eller så låter jag den ruttna.

Jag håller den framför mig och den är vacker, exotisk och... förvirrande. Detta med färska råvaror alltså... ibland sitter gamla halvfabrikattakter i mig och jag blir skrämd :-)

11 kommentarer:

 1. Ey, gör en sallad! *tipsar*

  Rödkål, schalottenlök, mango, gurka, olivolja och balsamvinäger.

  Jättegott! Även mina barn gillar den ;)

  SvaraRadera
 2. Smoothie på färsk mango med lite blåbär eller hallon är också supergott! Eller så gör du en typ glass, med kesella, eller varför inte mixa och göra isglass? Kotten kanske skulle gilla det..

  SvaraRadera
 3. Hacka i bitar o ät som en efterrätt tillsammans med en vän! Gott att frysa i bitar sen också, att äta frusen mango ger känsla av glass men ändå nyttigt :)

  SvaraRadera
 4. Mangosalsa! med chili, vitlök, ingefära, honung, koriander och lite rödlök kanske? Mmm så gott :)

  SvaraRadera
 5. johanna & Timba14 juni 2012 18:11

  ha i sallad, eller som topping på fil/yoghurt/kvarg mm :)

  gjorde just en egen subwaymacka, använde hamburgebrödet du gjorde förut och hade sedan kyckling, västan 10% och lite sallad på, och toppade med lite vitlökssås gjord på kvarg. blev skitgott och kommer definitivt ätas igen!! ett tips bara:)

  SvaraRadera
 6. Elbe, du är fin! Sund, fokuserad, cool och söt. Som en mango. Eller hur jag nu ska knyta ihop kommentaren om magbilden med inlägget om mango... :-)

  SvaraRadera
 7. jag hade en period då jag alltid åt mango i bitar, med turkisk yoghurt och kanel! väldigt enkelt, och myckt gott som antingen frukost eller mellanmål!

  SvaraRadera
 8. Kanske stoppa ner lite röda fina jordgubbar i den där salsan också? ;)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Världens godaste salsa till grillat kött!=)

  Mango, sharlottenlök, avokado, chili, lime och koriander.

  SvaraRadera
 10. En till salsavariant: mango, avokado, tomat, lime och färsk basilika. Älskas av både stora och små i min familj! /Johanna

  SvaraRadera
 11. lyssnade på någon podcast om att frysta grönsaker och frukter (speciellt sådana som inte är svenska) innehåller mer näringsämnen.. så kör på det!

  SvaraRadera