tisdag 26 juni 2012

Barefoot baby!

Förresten så sprang jag hela vägen idag i mina Merrell Pace Glove (barfotaskor). Och det kändes hur bra som helst - jag varvar dessa med mina (också rätt platta) Nike Free och har inte sprungit i dämpade skor på länge nu - tror det skulle kännas högt och vingligt (fast jag tycker fortfarande höga och vingliga sneakers är to die for-snyggt, så estetiskt sett har jag gjort ett nedköp ;-)

Vägen idag var tja jag skulle säga 60% asfalt och 40% packad lerjord om ni liksom fattar vilken sorts mark jag menar...? Våra gamla förfäder drog ju sällan fram välten och körde på ett lager stenhård makadam så jag tänker mig att barfotaargumenten gör sig bäst på andra underlag.

Inga smärtande benhinnor eller menisker efteråt och jag tycker det är lättare att springa i dessa skor faktiskt. Jag blir inte lika trött och gillar känslan av att smyga längs marken.

Fast lita inte på mig - jag är en synnerligen lättindoktrinerad typ som nog har läst att det ska kännas lättare. Och därför gör det det också. Eller? Hey, ingen skillnad för mig...

Barfotaskor - ja eller nej? Vad tycker ni - nu när hysterin lagt sig lite. Och vad tycker ni som har skor med tår om skor som Pace Glove (jag vet redan vad ni tycker om Nike Free..... ;-p )

P.S. Någon frågade om Merrell-skor online, sett att bl.a. Spartoo.se har dem till bra pris.

11 kommentarer:

 1. Kutar också i Pace Glove och Nike Free! :-) Gillar dem båda, men Nike är mer förlåtande då de har lite tjockare sula som dämpar lite mer än Pace Glovens supertunna sula, så jag kör mest Pace Glove i elljusspåret och i terräng. Men älskar tunna, lätta och odämpade löparskor, de passar med mitt naturliga löpsteg så det har aldrig varit någon omställning för mig. Fick ont i fötter och benhinnor av att springa i "vanliga" uppbyggda, dämpade löparskor, i minimalistiska skor har jag aldrig haft sådana problem. :-)

  Förresten finns Merrells "barfotamodeller" även på Brandos.se.

  SvaraRadera
 2. Beställde ett par Pace Glove för över en månad sedan från en lokal sportbutik. Tyvärr har dem inte kommit ännu heller eftersom Merrell klantat sig med beställningen. Är mycket besviken men hoppas att de kommer denna vecka då jag är ivrig att testa barfota skor, och då Five fingers inte är ett alternativ för mig.

  SvaraRadera
 3. Jag kör på Nike Free och älskar dom,

  Hade tidigare ett par inte helt löp- vänliga innegymskor och sprang tills vänstra stortånageln höll på att ramla av (på riktigt).

  Jag tror att så länge man inte känner av något problem så är det reko. Klia när det kliar liksom.

  SvaraRadera
 4. Inget att säga om skor egentligen, annat än att jag älskar uppbyggda skor till att springa i (vilket jag gör ytterst sällan) men ska jag gå på pw måste det vara platta skor. Jag kör på old school trainers från gola, mycket snyggt och platt som en pannkaka.

  Och en fråga till dig Elbe och er andra, har ni testat nya träningsappen teemo?? Kanske ska vi starta ett "teem smaljeansen"? Jag körde just lite för att se hur den är och det var inte alls dumt. Tanken är att man ska kunna köra någon minut när man tex väntar på bussen eller har annan dötid och så jobbar man i lag för att klara olika challenges. Var tvungen att köra på mannens iphone eftersom jag kör android men nu kanske det blir ett telefonbyte??! Är nyfiken på vad alla andra tycker.

  SvaraRadera
 5. Finns även till bra pris på addnature just nu!

  SvaraRadera
 6. Du är världens bästa träningblogg, seriöst! Iallafall över de jag läser och följer. Hoppas du fortsätter länge eftersom du inspirerar mig!

  Shit du borde vara stolt över dig själv.

  hälsningar en träningsglad tjej från finland. Dock bara 16 år.
  http://trainingblogg.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Vilka skor skulle du rekomendera? paceglow, merell eller nike free? Både till gym, löpning osv.

  SvaraRadera
 8. Jag gillar alla skor! Men allra mest mina Nike Free! Idag körde jag dock äkta barfota, förvisso bara promenad genom Gamla Stan, men det funkade det med ;-)

  SvaraRadera
 9. Jag springer i Vibram Five fingers och tycker att de är hur bra som helst - löpningen känns lätt och riktigt rolig. Det tog ett tag att vänja sig, men numera känns mina gamla löparskor otroligt klumpiga och tunga i jämförelse.

  SvaraRadera
 10. AnnaPanna: Tack för tipset, ska ladda ned och kolla!

  Keron: Tack för tips!

  Mando: Tack, vad kul att du tycker det :))

  Anonym: Merell är märket på Pace Glove, alltså det är samma sko. Jag skulle rekommendera Nike Free som allroundskor, de är sköna i gymmet också till exempel och att promenera i. Pace Glove är något att investera i om du springer mkt och gillar Nike Free men vill ha mer av den känslan skulle jag säga! Och om du ínte bara springer på asfalt.

  Bodycomf: Ja man får inte glömma att det alternativet finns - så kör jag i gymmet ibland ju :) Kul att ni gillade Kaj också, ses!

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte springa långa turer i mina Nike free men jag tänker att det är en vanesak. 3-5km är lugnt men om det ska springas längre så måste jag ha mer uppbyggda skor.
  âr väldigt sugen på ett par Vibram men nu har jag åkt på hälsporre och då är mjuka uppbyggda skor att rekommendera sa läkaren. =(

  SvaraRadera