måndag 11 juni 2012

Titta de plankar

Annie kör en plankutmaning - något jag själv tänkt länge men inte orkat. Suveränt, hänger på denna istället - gratis coachning :) Är ni på?

9 kommentarer:

 1. Elbe! Jag måste bara skriva blir så arg – lite å dina vägnar… =) I massor av träningsbloggar nu så har det blivit något typ avställningstagande mot formtoppning, du måste väl ha sett det. Jag blir så himla irriterad! Det är väl klart att en person med magrutor inte behöver formtoppa – jag spyr om jag ser en till supertränad människa skriva ”jag äter minsann 3000 kalorier om dagen!”, som om det var modigt och provocerande. Det är INTE modigt och provocerande - för man får ju bara hejarop om man skriver så?!

  För att bli den där supervältränade personen måste det ju någonstans vid något tillfälle ske en fettförlust och för att en fettförlust ska ske måste det vid något tillfälle funnits ett kaloriunderskott. Ett underskott på hur mycket kalorier man tar in jämfört med hur mycket man gör av med alltså. Alltså! En formtoppning! Men ingen vågar skriva så, ingen säger ”nu syns mina magrutor pga jag har tappat fett”. Visst dom kan ha byggt muskler för att få fram dem MEN ingen människa kan se deffad ut utan lågt kroppsfett.

  Varför jag tycker du borde reagera är pågrund av det här med formtoppning – även om ingen skriver det rakt ut så vet ju alla att det är dig det kommer ifrån, du kör en nu och har en massa följare. Hade aldrig läst det innan du skrev det faktiskt.

  Världen är full av överviktiga människor och sanningen är ju att de allra flesta skulle behöva äta mindre, färre kalorier. Ändå är det så otroooligt skamligt att göra det. Jag blir såå less på dessa hyllningskörer så fort någon fotar en bild på ett jättelass mat och skriver om hur de trycker i sig, så duktigt. Jamen om en person som redan tränar med bär på en rejäl kagge ovanpå fettet kommer till dig om råd hur han/hon ska tappa fett. Då är ju svaret färre kalorier. Kanske man kan formulera det genom att säga ”ät bra mat” men resultatet av det är nästan alltid att energiintaget är mindre. Jag vet, för jag åt förut kring 1700 och försökte tappa fett och alla sa åt mig att oooh det är så lite – men jag gick inte ned! Sen sänkte jag till 1400: och fick superbra resultat. OCH blev mätt!

  Jag vill bara tacka för en superbra – och ärlig blogg! Och inte ett dugg skenhelig. Du vågar ta upp obekväma ämnen, du berättar då du känner dig ledsen eller misslyckad, då du äter smågodis, visar dina problemområden. Kramar i massor! //Jess

  SvaraRadera
 2. Jag är på! Nu jäklar ska det plankas :)

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag håller med dig Jessica!!! Det är precis det jag försöker få fram i ett inlägg hos mig...Vi alla har så olika förutsättningar, kroppstyp, ämnesomsättning, aktivitetsnivå, längd och inte minst vikt. Mina kalorier funkar inte för alla men de funkar för mig och just nu. Fick en kommentar som var toppen och det är just att en överviktig kan inte ligga på samma mängd och tro sig få en viktminskning utan måste ner i kalorier....så enkelt är det!!!!

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet Jessica! Självklart måste man formtoppa för att få fram konturerna. Har själv nyligen kört en fyra veckors för att skala av det sista. Kosten är A och O i dessa sammanhang. Jag la ut upplägg och att jag skulle ligga på en negativ energibalans under denna period för att tappa det sista. Det är inget att dölja eftersom det är ett måste för att skala av det sista, det gör de flesta under formtopping, även om de inte erkänner det;-)

  SvaraRadera
 5. Betty: Läste det du skrev vilket var bra, ska kika på kommentaren också.

  SvaraRadera
 6. Energetica: Modigt! Eftersom du redan är deffad menar jag :) Fick du några negativa kommentarer på det?

  SvaraRadera
 7. Hakar självklart på plankutmaningen!

  SvaraRadera
 8. och den anonyma var från mig! ;)

  SvaraRadera
 9. Elbe: Till min stora förvåning så fick jag inte det, dock får jag kontinuerligt frågor om mitt upplägg samt varför jag "aldrig unnar mig", men det handlar nog mycket om att vi alla har olika uppfattningar om vad som är unnamat:-) Det kommer alltid finnas folk som stör sig på sådant som inte överensstämmer med deras egna värderingar:-) Kör hårt med formtoppingen och tack för en grymt bra och ärlig blogg;)

  SvaraRadera