tisdag 12 juni 2012

Kvarg + grädde = kärlek

Vem av er var det som tipsade om att blanda dessa två? Tack!!! Jag tycker att alla kvargbaserade såser blir sååå mycket bättre. Lenare! Alltså då talar jag kanske om 1-2 msk grädde till 200g kvarg... Kesella, Arlas kvarg, innehåller ju redan grädde men det är inte samma sak.

Gjorde vitlökssås till tacos häromdagen, kvarg + grädde + kryddor + vitlök, heaven, prova!

15 kommentarer:

  1. Ja, visst blir det gott! Kvargen är ju som sagt lite sträv och pytte med grädde fixar det problemet.

    SvaraRadera
  2. jag brukar ta keso och blanda med vispad grädde. Hur gott som helst. Går dock under kategorin efterrätt alternativt lyxfrukost/mellis. Otroligt gott och dekadent! Tips tips tips :)

    SvaraRadera
  3. Säkert gott. Jag brukar blanda kvarg och naturel yogurt. Eller kvarg och turkisk yogurt. Då blir det också en härligt len och mjuk smak.

    SvaraRadera
  4. Pratar vi lättkvarg då eller? :) Är det den du använder mest?

    SvaraRadera
  5. Låter gott!
    provade att göra tzatsiki på det för 2 dagar sedan, blev också super smarrigt!

    SvaraRadera
  6. Vilket härligt tips, tack!! Jag tycker att det blir lite strävt i dagsläget..: kram

    SvaraRadera
  7. Ser att det tipset redan finns, men kan inte låta bli att slå ett slag för kvarg och turkisk yoghurt, kan varieras i all oändlighet!

    SvaraRadera
  8. Mm gott, det får testas till fredagens givna tacos!

    SvaraRadera
  9. Testa 10% kesella, grymt god!

    SvaraRadera
  10. Alltså jag kanske inte fattar men handlar det om vispad grädde eller flytande grädde?

    SvaraRadera
  11. Flytande grädde. Bara lite typ.

    Kvarg + turkisk yoghurt äter vi riktigt ofta här hemma :)

    Vanlig fullfet kvarg har jag faktiskt aldrig provat hehe...

    SvaraRadera
  12. Är det till varma eller kalla såser? Har uppmärksammat att om man ska göra varm sås på kvarg så är det lättare att få en fin konsistens om man tillför någon form utav fettkälla:)

    SvaraRadera
  13. Åh, det är min nya obsession också! Kvarg med lite lite lite grädde och jordgubbar är den kombon som äts mest just nu :) Efter träning är det super tycker jag! Men även till lyxfrukost ;)

    SvaraRadera
  14. Energetica: Nä det visste jag inte, bra tips!!

    SvaraRadera
  15. Kvarg och grädde är kalasgott, brukar ta 1-2 msk till 250 g kvarg (lättkesella). Ibland lägger jag till 1-2 msk vatten om jag vill ha mer filkänsla, gott med kanel, vaniljpulver och blandade nötter!

    SvaraRadera