torsdag 19 april 2012

Rosa skräcken

Okej: Mr är redo, monstertränarn är redo. Jag har utformat ett pass som funkar för oss båda. Tror jag... hur var det nu senast vi tränade, visst älskade han burpees...? : D Blandade en PWO till oss båda innan så nu är det taggat!

Nya Kari Traa-tröjan på (hello poser...)

11 kommentarer:

 1. Kör hårt!!! Rapport önskas ;)
  Ps snygg tröja!!

  SvaraRadera
 2. Grymt snygg tröja! Har sneglar på massvis av Kari Traas saker, men än har inget fått följa med hem ;)

  SvaraRadera
 3. Ja, verkligen snygg! Får vi veta vad du och Mr körde? Blev han glad? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad? Nä han blev helt förstörd : )Fast han viskade på kvällen att det kändes bra att ha rört på sig i alla fall :)

   Radera
 4. Hej Elbe!
  Har plöjt igenom en del av din blogg de senaste dagarna. Löövin it!
  För egen del så har jag styrketränat på gym enligt schema sen i jan, innan dess gick jag mycket på gruppass och bodypump. Senaste månaden går jag på kost- och träningschema från Fitnessfighten (World of Shape), ett schema som inte är att leka med. Det jag vill komma till är både frågor och kommentarer som jag vill dela med mig av som fått mig att inse några fundamentala saker.

  1. Har inte sett att du kommenterat excentrisk träning. Vad jag förstår så finns det forskning som visar att det är denna del av övningen som "bygger" muskler.

  2. Om man jobbar hårt kan man bara lägga på sig max 2 kg muskler (+ 2 kg vatten, alltså tot 4 kg) muskler / per år (gissar att detta gäller för killar...)

  Detta har fått mig att inse att styrketräning är en livsstil och att man tjänar på att inte slarva sig igenom övningar. Nu känns det lite som om jag låter som en nazitant, may be it men jag fullkomligt ÄLSKAR att lyfta skrot. Har även upptäckt att jag kan tävla mot min kille i vikt och han är ändå 20 cm längre 15 kg tyngre! Det får mig att komma till frågorna...

  Hur länge har du aktivt tänkt på övningar som i att forma kroppen/ mathållning.
  Hur gör man om man inte är intresserad av en formtoppning utan att forma och bibehålla form? Vad har du för tips för att minska fettprocent (ligger nu på 1500 kcal 1 h träning varje dag, no execeptions.)
  Tack och over & out för denna gång

  /Majsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Majsan, välkommen hit! Excentrisk träning gillar jag då det är muskelbygge+flås+leder+rörlighet i ett. Så mycket forskning om det har jag dock inte koll på.

   2. Jag visste att det var lite, men inte så lite :) Helst vill jag inte tänka på det utan, 'the sky's the limit'. Men när jag körde min styrketräningsperiod gick jag upp ungefär 4 kilo och en del var ju fett märkte jag men synliga muskler fick jag i alla fall.

   Angående att forma kroppen så har jag varit en periodare i över tio år, innan dess var jag överviktig och otränad. Jag har varit smal ibland och normal ibland men aldrig muskulös. Att satsa på detta som livsstil började jag med under hösten. Att forma kroppen och bibehålla looken tror jag kommer av sig själv då man tränar hårt och regelbundet och äter sig mätt. Jag tror 1500 är för lite, många går ned i vikt på det. Jag låg på 2300-2500 då jag aktivt byggde så någonstans mellan kring 2000 och uppåt tycker jag låter bra. Lycka till och vad kul att du kan tävla med din kille! Kram Elbe

   Radera
  2. Hallå igen,
   Tack för svar. Ska skramla lite på google scholar och vaska fram rapporter som jag kan skicka till dig. Vet bland annat att friskispressen har en artikel om excentrisk träning i senaste numret. 2 kg muskler / år fick jag från Martin Löwgren (stavas det så). 1500 kcal ligger jag på nu för att gå ner i fettprocent, men ska testa att öka när jag fortsätter med muskeluppbyggnaden. Ligger för övrigt på rätt hög proteinnivå och undrar om du har någon kolla på vad som händer med kroppen när proteinintaget är högt?
   Btw, skrattar ofta åt dina inlägg, de är väldigt träffsäkra.

   Ha det fint!
   /Majsan

   Radera
 5. Sablar vad snygg du är i din! Jag Ser inte riktigt ut så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vännen, jag har inte burit en bebis nyligen :) Men prova du att dra på ett par tighta tights under och så vrider du och åmar dig på bilden som jag gör så lovar jag att du kommer se fab ut ;)

   Radera