söndag 1 april 2012

Hjärnan bygger mina muskler

Det är tufft att få till träningen just nu. Jag märker verkligen som aldrig förr hur stor del mitt psyke spelar in för att jag faktiskt ska ta mig upp ur soffan och iväg och träna och dessutom ha orken att genomföra kvalitetspass. Då jag är pigg och glad och sinnet är i balans så funkar allt så mycket bättre.

Då jag som nu dras med ledsna, bittra och arga känslor har de en tendens att flyta ut och liksom klibba av sig på allt annat i livet; jag blir irriterad på mina nära och kära, jag blir ledsen över småsaker i vardagen och jag blir trött och sur då det kommer till att sköta träning och kost. Hjälp vad mycket bättre jag förstår de av er som försöker skapa förändring av hälsan då själen inte heller mår bra - wow ni som fixar det ♡♡♡

Men jag vet att det är en positiv spiral, träning föder själastyrka som föder träningsork. Gäller bara att lyckas rulla in sig i den. Idag blev inte passet riktigt som planerat men jag sprang i alla fall upp för en lång backe med en tung barnvagn och trodde jag skulle dö typ. De små sakerna bejbs...

7 kommentarer:

 1. Alla har vi dåliga dagar. Och blir det inte bättre idag, eller i morgon, så kommer det.
  Själen behöver också vila ibland.

  Du och din blogg motiverar i alla fall mig väldigt mycket.

  SvaraRadera
 2. Åh, svår period nu, men försök att bara göra. Rätt som det är kommer en dag då du får till ett bra pass och är tillbaka igen, men det tar nog tid! Tiden läker alla sår sägs det ju, och när knoppen mår bättre kommer även kroppen att vilja slita och kämpa igen! Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Åh, svår period nu, men försök att bara göra. Rätt som det är kommer en dag då du får till ett bra pass och är tillbaka igen, men det tar nog tid! Tiden läker alla sår sägs det ju, och när knoppen mår bättre kommer även kroppen att vilja slita och kämpa igen! Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Låt det ta tid och gör det du känner för just den dagen. Tänker på dig ofta! Styrkekramar till dig i massor!

  SvaraRadera
 5. Som om du läste mina tankar. Allt är mycket upp och ner i mitt sinne också nu. Men märker att jag mår bättre av att träna och använder det för att motivera mig. Så när jag idag hade glömt byxorna var det som att någon tagit ifrån mig mitt knark. Jag blev INTE glad.
  Blir till att träna ikväll istället.

  SvaraRadera
 6. Jobbigt, vännen..
  Jag hade det inte som du just nu, men min själ var inte som den skulle för ett år sedan.
  Man får ta dagen som den kommer. Att komma upp ur sängen är ett stort steg. Man måste inte göra allt som man "borde" eller ens känner att man "borde vilja".

  Ibland är det ok att stanna i soffan med. En chokladmuffins, en liten att krama och gosa med, en stor att hålla i handen och en tecknad film. Heeelt ok.

  Så känner du kanske mer för att komma iväg nästa dag istället :)
  I know!

  Springa uppför lång backe med barnvagn? Superbra, jue!

  SvaraRadera
 7. Ja, babysteps nu Elbe.. Gi kropp og sjel tid og rom til å være svak og sliten. Og bygg og tren når du orker, gjerne med en fornuftig plan. Om planen ikke går, så ikke vær så veldig streng med deg selv.
  Sakte men sikkert vil dagene bli lysere og du orker mer:)
  Kram fra Siri

  SvaraRadera