måndag 9 april 2012

Måndagsplaner

God förmiddag! Jag sitter här halvvägs igenom en stoor kopp kaffe och djupt inne i jobbet. Solen strålar utanför men jag älskar ju mitt jobb så jag lider inte :-) Resten av familjen har dragit till farmor och farfar så att jag kan få jobba ostört och om jag sköter mig kanske jag kan belöna mig själv med ett gymbesök på lunchrasten sen! Ett försiktigt sådant, förkylningen är kvar men nu sitter den mest i näsan och inte i kroppen om ni förstår vad jag menar? Dessutom, det finns väl inga regler mot att klä sig i träningskläder, gå till gymmet och bara hänga och känna in stämningen, eller hehe...

Hällde ut en halv flaska påskmust i vasken idag och kastade en chokladkaka längst in i högsta skåpet så att jag måste stå på en stol för att hämta ut den. Behöver inte att rastlöshet och sug ska få mig till tanklöst ätande!

6 kommentarer:

  1. Precis så som du gjort med godiset är så typiskt mig. antingen får jag ett ryck och slänger ut allt eller så gömmer jag det för mig själv, brukar funka faktiskt. Denna gången åt jag dock upp allt godis igår :)

    SvaraRadera
  2. Såg precis dina proteinbollar o de verkade så smidiga, nyttiga o goda så jag var tvungen att tipsa mina läsare om ditt recept! Slängde in en länk till dina proteinbollar! =)
    Tack för ideén! Ska in o läsa om dina andra recept när jag får tid över en dag!

    Ha en toppenmåndag!
    PS, Jag gjorde också samma sak med resterna av godsaker från helgen - out and away!!! Frestelser bort!!!

    SvaraRadera
  3. Så vacker du är!
    Ha en fortsatt trevlig måndag :)

    SvaraRadera
  4. Det där med att gå till gymmet och känna av stämningen är något jag ska göra så snart jag blivit lite friskare också;-)

    Att peta undan chokladen och hälla bort påskmusten är ju skitbra för att slippa frestas. Gjorde samma sak med överblivet påskgodis ;-)

    Fortsatt trevlig måndag!

    SvaraRadera
  5. Hej.

    Jag vill gå ner uppskattningsvis 5 kilo (äger ingen våg). Genom åren har jag alltid startat veckodagarna med en timmes promenad innan frukost, följt av lite sit ups. Nu har jag för första gången köpt träningskort. Jag har gått på lite danspass, aerobic, gympa och lite zumba och funk. Det är superkul! Däremot får jag lätt ont i benhinnorna (?).. framsidan av underbenet, på samma sätt som man får när man har pjäxor under en veckas slalom. Hur som antar jag att jag får det för att jag inte är van vid den typer av fysisk träning, (mycket studs!) Jag får väl helt enkelt inte "gå ut så hårt". MEN mitt verkliga problem är att jag är en riktig snask-råtta! Älskar nyttig mat, all mat jag lagar och äter är väldigt nyttig. Smakmässigt föredrar jag, tur nog, de nyttigare varianterna. Men godis och sötsaker. Det jobbiga är att jag har resonerat att det varit värt att kunna äta det hela tiden, "eftersom jag ändå är så tjock". Helt knäppt, men sanningen är att jag har tänkt så. Jag är nu trött på dessa överflödskilon som hängt med i snart ETT ÅR! Jag vill nu ha MOTIVATION. Har ganska klart för mig vad jag ska äta och vad jag mår bra av. Vet också vad som fungerar för mig rent träningsmässigt (på ett ungefär) Men jag vill ha inspiration, motivation, någon som följer upp mig eller som jag kan rapportera till. Vad vet jag?!

    Svara gärna på detta om det skulle kunna gå att köra någon form av "kom-i-form-för-sommaren" ihop i denna blogg?


    Vänligen Julia

    SvaraRadera
  6. Det här inlägget påminde mig om att jag inte druckit påskmust i år. Har helt passerat mina tankar, men skönt eftersom jag annars tycker att påsk/julmust är otroligt gott och lätt skulle kunna hälla i mig en hel del.

    SvaraRadera