tisdag 17 april 2012

Progress: shorts från Drop Of Mindfulness


Någon frågade om dessa shorts och de är från Drop of Mindfulness. Och ur DOM:s kollektion är de mina favoriter, Progress heter de.

Jag gillar ju shorts som ni vet även om det kan finnas många nackdelar; för låga i midjan, glider undan i grenen och visar trosorna, för varma, skavande, ingen skön mudd och sist men inte minst, vissa shorts får rumpan att se hemsk ut... dåligt för fokus under träningspasset ;-)

Det som är det fiffiga tycker jag är att de har inbyggda trosor. Jepp, ovanligt. Tittar jag ner i min killes badshorts ser jag denna smarta uppfinning men jag har aldrig provat ett tjejplagg med sådana i. Detta innebär att:
 • Jag inte behöver stå och leta efter ett par rena trosor som passar med shortsen (inte färgmässigt men ni vet vad jag menar; ibland råkar man ta mormorstrullorna som sticker upp långt ovanför linningen eller de där som ger en fyra skinkor...)
 • Zero risk för trosflash vid grenslande övningar (man riskerar även mindre att flasha de inbyggda trosorna eftersom de liksom hänger med shortsen!
 • Allt i ett tvätt (...om man inte är typen som brukar byta trosor men inte shorts efter ett pass - det är inte jag med tanke på hur jag svettas ;-)
Andra bra grejer:
 • Långa baktill (I don't know about you men på nåt sätt känns det mer okej att visa högt upp på låren på framsidan?)
 • Inte den där allra kortaste längden (jag är 175 och de slutar minst 1,5 decimeter nedanför ljumsken på mig)
 • En liten ficka på sidan
 • Möjlighet att vika ned linningen (när jag har lite den tiden på månaden-svullnad är det jätteskönt att ha dem upp mot naveln)

Dessutom är de good butt-shorts. Och detta beror på att de har en snygg söm mitt på rumpan, ser ni? Så att man liksom får intrycket av att rumpan börjar där. Jag avskyr shorts och byxor som är helt släta från rumpveck till midjan, en tjusig rumpa kan komma i många varianter men jag har då aldrig någonsin hört talas om någon som gillar att den är låååång. Och nej, man kan inte köpa shorts som helt enkelt börjar där sömmen sitter för man vill ju fortfarande ha den där breda linningen som går upp en bit över höfter och mage, eller hur? Klart slut på ytlighetsfronten.

9 kommentarer:

 1. vad har du för storlek? :)

  SvaraRadera
 2. Farligt att tipsa om ju.. jag är galen i sköna funktionella OCH snygga shorts

  SvaraRadera
 3. Hmm, typiskt när kassan sinat och allt. Har du testat dem på bikram/hot mojo? Hur är de på att andas? Jag gillar precis det du nämner med söm bak och möjlighet till täckning lite högre upp. Men de är fasligt dyra.. by the way, din ass looks fabulous!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar hur du skriver!

  När knodden i magen tittat ut och jag står och gör benböj ska jag tänka på din rumpa ;)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag undrar också över storlek. Är det en normal storlek på shortsen? Jag tänkte beställa på nätet och jag brukar ha "small".

  SvaraRadera
 6. Mina är i storlek S och jag tycker att de är stora i storlekarna. Jag tar alltid annars M och har 40-42 i trosor om det är till någon hjälp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var till stor hjälp. Jag har 36 i trosor så det får bli xs om det finns.

   Radera