lördag 21 april 2012

no poo - curls, yes!

Ni var några som undrade över mitt hår och om lockarna i det kommer av att jag kör med balsammetoden och svaret är både ja och nej :-)

Lockarna kommer fram rejält av sig själv men när man sover och har håret i tofs så brukar ju särskilt luggslingorna raka ut sig. Så då brukar jag ibland fukta och linda 3-4 slingor, fästa med en hårnål t.ex då jag badar så tar de sig snabbt! Eller så tvinnar/flätar jag luggpartiet och bär bakåt under dagen, blir snygga vågor av det.

Men då är jag inte alls så bevandrad i stylingvärden, Klick använder jag ibland men är sugen på att prova en tillåten gelé, någon som vill komma med tips(som också kör BM förstås)?

10 kommentarer:

 1. Jag använder Kinky Curly original curling custard. Köpte den i lockig.se-butiken som ju tyvärr inte finns kvar... men om du hittar den någon annan stans så tycker jag den är bra.

  SvaraRadera
 2. Älskar bm-metoden! Tips är äppelcidervinäger, det ger glans!

  SvaraRadera
 3. Jag kör med aloe vera jag :)
  Den jag gillar bäst är aloe99 gel, finns på exempelvis bodystore eller life.

  Annars har jag läst mycket om linfrögelé men det har jag inte testat själv, jag är för lat för att fixa ihop det (ja, jag vet att det är superlätt)..

  SvaraRadera
 4. Hur funkar balsammetoden egentligen? Blir håret hemskt fett i början? :)

  Kram
  Bikini2012

  Kolla gärna in vår blogg, två bullmammor på väg att bli strand-milfs:
  bikini2012.wordpress.com

  SvaraRadera
 5. http://junesabstracts.blogg.se/2012/april/utkast-april-21-2012.html#comment

  Lägligt att tjejen med koll just publicerat lämpligt inlägg, june/julia är lite min husgud va gäller nopoo, så jäkla bra!

  SvaraRadera
 6. Bästa Elbe!

  Tänkte rådfråga dig.. Det snackas mycket om de där Heat tabletterna som finns att köpa på Fitnessguru.se. Vet du något om dom? Är det något du själv skulle stoppa i dig?

  SvaraRadera
 7. Kör BM och använder Wellas gel, allt funkar kanon och är riktigt frälst. Mitt hår känns som dag och natt. Toknöjd! Allt som krävs är lite billigt balsam och wellas gel. Ekot i badrumshyllan är bonus.

  SvaraRadera
 8. För mig funkar PROFFS Maximum hold (tror den heter så, finns med på listorna på bl a lockig.se) mycket bra!
  Jag gör såhär:
  Krama i gelen i blött/vått/handdukstorkat hår och var noga med att arbeta igenom håret genom att krama från topparna och upp till hårbotten. Så att lockarna liksom trycks ihop. Låt torka! Man ser jätteful ut när man går runt med hårda gelelockar, men det är nu det fiffiga kommer! Krama igenom lockarna igen när håret blivit helt torrt, kramar man ordentligt försvinner den hårda gelekänslan helt och kvar blir fina lockar!
  Nästa dag är det bara att duscha på håret lite med en duschflaska och krama ihop lockarna igen eftersom man har en del gele kvar sedan dagen innan.
  Allt detta görs enklast framåtböjd, då är det lätt att komma åt hela håret på ett bra sätt =)

  SvaraRadera
 9. Nej fasen nu MÅSTE jag testa balsammetoden. Har liknande hår som ditt, fast kanske inte lika tjockt. Vore ju grymt om det ville bejaka lite av lockarna mer än vad det gör för tillf'llet.

  SvaraRadera
 10. Jag älskar eldorados gel, bra, bm-godkänd och mycket billig!

  SvaraRadera