söndag 14 augusti 2011

Rumposofi

Hur svårt ska det vara att hitta ett par bra trosor?! Hjälp!

inte min rumpa.

När jag var typ 14 och just börjat upptäcka att det fanns annat än snobben-trosor att ha på sig, förfasades jag av mammas underkläder. De där jättelika, hudfärgade trosorna som nådde långt upp på magen, jag kunde inte bara förstå varför hon hade sånt då det fanns små läckra stringstrosor och spetshipsters. Och då var jag inte en liten och smidig tonåring utan en ganska rultig sådan som ofta klämde in mig i alldeles för små underkläder.

Det tog ett tag innan jag förstod mamma.

Efter graviditeten, då man har lite av en bulldegsmage; slapp och mjuk och benägen att rinna över byxkanten, var det skönaste jag visste alla former av shape- och håll in-trosor som gärna fick gå upp till armhålorna för snygg siluett. Om de var beige så funkade de under ljusa byxor, om de täckte hela rumpan fick den sig ett lyft. Hej mammatrosorna.

Numera har jag muskler som håller in magen och lyfter rumpan men bekvämligheten vill jag behålla. Bara lägga till lite flärd och lyx. Byta beige mot svart eller puderrosa. Spets och sidentyg. Lent och fint mot huden.

Men min rumpa är av en modell som de inte underklädestillverkarna tycks ha hört talas om. Jag har breda höfter men är platt och smal - om man skulle dela mig på mitten syns inte en oval utan snarare en rejäl rektangel. Alla trosor sitter antingen tight på höften och skär in, eller supersladdrigt i grenen och jag går alltid runt med minst en sida inhalkad i rumpan.

Tips emottages tacksamt. Både på vardagstrosor, lyxtrosor och träningstrosor.

9 kommentarer:

  1. köp absolut inte underkläderna på h&m, köp istället från kappahl eller lindex - de skönaste trosorna jag har i min byrålåda kommer från dem:)

    SvaraRadera
  2. För ungefär tre miljoner år sedan jobbade jag på NK Underkläder i gbg och har nog sett de flesta sorters rumpor (och bröst!!) som finns. Min högst begränsade erfarenhet från den tiden är att man får rätt bra grejer om man lägger till några kronor. Bas-grejer från Calida tex, lite tjusigare undies från chantelle, lite coolare från calvin klein, osv. Och, går man till en specialiserad affär så får man hjälp, inte bara med byglar, bröstsize och sådant utan också vad som passar för lilla baken.

    Samtidigt är jag ett bra exempel på "those who can´t do, teach" eftersom jag sitter i mina urtvättade boxertrosor från Lindex. När kroppen känns lite mer som "min" ska jag baske mig skämma bort den lite också!

    SvaraRadera
  3. Jag har samma problem, har tröttnat totalt och helt övergått till att bära string. Jag hatar hur de ser ut, jag ogillar hur de känns men inget av dessa känslor är lika starka som mitt hat inför att ha en halv upphankad trosa i rumpan. Nej då petar jag hellre in dem där från början så vet jag åtminstonde vart jag har dom!

    Annars har jag 2 par sköna "vanliga" trosor och det är mina boxers från björn borg. Dom sitter där dom ska för det mesta! (men jag har inte riktigt råd att bunkra upp på björnborgisar i underklädesgarderoben)

    SvaraRadera
  4. KappAhl har jättesköna hipsters till bra pris och i fina färger. Rekommenderas varmt!

    Du verkar grymt duktig på det här med kost/träning. Var hämtar du din kunskap?

    Tack för inspiration!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Jag har också breda höfter men är smal. Köper många trosor från twilfit (deras egna märke, men har även CK trosor som är sköna). Fina, inte dyra och sköna! Där hittar jag även bra bh:ar då jag är smal runt omkring, men ändå har bröst. I "vanliga" affärer (hm, lindex etc.) skulle jag behöva 65-70 C-D men det finns (nästan) aldrig. Förresten är det härligt med servicen på twilfit, de hjälper en massa. Lycka till i jakten på trosor!

    SvaraRadera
  6. Oj så många bra tips. Jag ska ge mig ut och leta!

    SvaraRadera
  7. I midjan brukar jag vara Small och stussen Large. De trosor som följt mig under många år (alltså modellen, exemplaren sliter jag envetet ut) är Sloggi Romance. De säljs vita och svarta, de har en bred spetsresår och rymmer båda skinkorna utan att sitta närmare naveln än 5 cm. Finns på bland annat Triumph-butiker.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Rekommenderar sexleksaker för orgasm Sextoysonlinestore.com

    SvaraRadera