söndag 21 augusti 2011

Recept: Low carb-pizzabotten 2 (gjord på blomkål!)

Hej bloggtrenden. Nu har jag också provat. Min variant:

  • 1 litet blomkålshuvud. Mixa och micra med lite vatten tills mjukt. Mixa igen med:
  • 1 bulle lightmozzarella
  • 2 ägg
  • brödkryddor
  • oregano
  • salt och peppar
Smeta ut på plåt, grädda tills brun, på med fyllning. I vårt fall kryddig salsa, fläsk/äpple/curry-korv, tomater, lättost.

Konsistens: Mycket fast omelett
Smak: Bröd/oregano/ingenting
Knaprighet: 1,5/10
Smaklighet: 7/10

Näringsvärde: c:a 550 kcal för en hel pizza (jag åt 1/3 och blev mätt) 40% protein, 20% kolhydrater, 40% fett (Bra värden! Förmodligen har ni på något proteinrikt ovanpå också)



Smeten: mycket god (igen, kom ihåg att jag avskyr blomkål!) kan användas som mos.

Färdig! Ni ser inte så mycket av bottnen förutom där i hörnet då.

1 kommentar:

  1. Jag älskar ju blomkål! Har provat en liknande variant fast med sötpotatis istället för blomkål. Ska definitivt prova denna också. Gott!

    SvaraRadera