måndag 15 augusti 2011

Fråga: Learning by doing

Jenny frågar: Du verkar grymt duktig på det här med kost/träning. Var hämtar du din kunskap?

Svar: Träning, kost och hälsa har varit en av mina hobbies i många år. Från att jag var en knubbig tonåring som knappt vågade drömde om att gå in på ett gym, jag satt mest och bläddrade i blanka träningstidningar och fantiserade om ett annat liv! Jag började då (för över 10 år sedan) att läsa böcker om GI (det var väldigt nytt då), titta på fitnesselitens träningsscheman och prova mig fram på egen hand.

Nuförtiden läser jag fortfarande många magasin (helst amerikanska) och ibland böcker men lär mig också mycket från alla fina och välskrivna bloggar. Jag blir inspirerad att prova en ny maskin i gymmet, att springa bakintervaller istället för vanliga löprundan, att laga blomkål/broccolimos fast jag inte gillar grönsakerna i sig, att äta gröt oftare, att gå en promenad fast jag är trött och seg.

Sen vill jag påpeka att även om jag älskar att ge er tips och råd, så har jag ingen som helst utbildning inom det här området. Faktum är att jag jobbar med något heeelt annat (som min gamla blogg faktiskt handlade om). Men det betyder ju inte att jag inte är en expert - jag är en expert på vad som funkar för mig. Hur jag nått de mål jag strävat mot, vilken mat som fått min kropp att må bra, vilket träningsschema som gett mig bäst resultat.

Och kanske kan det även vara något som funkar för er?

3 kommentarer:

  1. Kan du länka till din andra blogg? Nyfiken :-)

    Jag tycker det är bra att du skriver att du inte är expert men utöver det är du bara bäst. Sund, cool, inspirerande - utbildad eller ej.

    SvaraRadera
  2. Beata: I wish men i den är jag inte anonym, jag är mig själv nämligen :) Jag avslutade den i våras för att.. ja för att det jag skrev om i den tog slut då, *mysterymystery* vi får lära känna varann bättre först :)

    SvaraRadera
  3. Tack för ditt svar! :-)
    /Jenny

    SvaraRadera