lördag 17 mars 2012

Tack för det, SPF

Min hud är oftast amazing nuförtiden - särskilt efter en springtur. Egentligen borde jag springa minuterna innan en fest, frisk luft och bra blodcirkulation motar alltid bort den värsta glåmigheten. Aspirinmasker och OCM håller huden slät och fri från kvisslor men den största hemligheten är nog min smått religiösa inställning till solkräm. All day, every day, så fort jag är ute i ljuset. Jag har använt solkräm i ansiktet i tio år nu och även om jag medger att jag har goda gener tycker jag att det märks på de jämnåriga som inte gjort detsamma... Vad ska jag med en killerbod till om den kröns av ett russin? ;-)

Jag fyller 33 i år. Börja smörj kära twentysomethings!

15 kommentarer:

  1. Vilken solkräm rekommenderar du?

    SvaraRadera
  2. vilken spf använder du? Jag har så svårt att hitta en som är bra på min hud, reagerar så lätt på olika krämer :S

    SvaraRadera
  3. Jaha då är det väl dags att börja.. ;) men tycker huden blir fet och äcklig av solskyddskräm. Vilken rekommenderar du? :)

    SvaraRadera
  4. Ekologiska solkrämer är bäst. Utan all shit som gör att man får fet, finnig hud.

    Tack för inlägget elbe!

    SvaraRadera
  5. Oh yeah! På jakt efter en bra ansiktskräm med spf 30 nu för sommartid, har 15 övriga året men det räcker ju inte långt i sommarsolen. På semestern, på havet osv kör jag 50. Din vackra hy har jag ändå inte. Skriv gärna mer om OCM och sånt! Aspirin är införskaffat förresten, blir förhoppningsvis post-workout-pre-week pyssel ikväll!

    (förresten, på några av de senaste bilderna på dig skulle jag aldrig gissat att det är du... Ny vinkel, nya miner, jag vet inte men jag har vant mig vid någon beskärd look och nu stämmer det inte längre. Spännande. Jag skulle helt klart aldrig känna igen dig live :-))

    SvaraRadera
  6. Älskar din sista mening... "Vad ska jag med en killerbod till om den kröns av ett russin? ;-)"!!! Ja även huden måste tas hand om! Vad fin du är!!! Kram!

    SvaraRadera
  7. vad är OCM?
    och apsirinmasken är ett under för huden! plus solkräm!

    SvaraRadera
  8. Vad är asperinmask?

    SvaraRadera
  9. Vad fin du är! puss på dej

    SvaraRadera
  10. Wow! Du ser ut som Ellie Goulding :) Vilken solkräm är bäst?

    SvaraRadera
  11. Wow,vilken hy. SPF får bli obligatoriskt i badrumsskåpet hädanefter:)

    SvaraRadera
  12. Fyller 21 i sommar, dags att börja smörja då i guess :) Du får gärna tipsa om vilken solkräm du använder, den får ju inte vara för fet.

    Jag vet att du berättat en del om aspirinmask förut men du får gärna berätta mer. Vad är det? Hur kommer det sig att du gör det? Hur länge har du gjort det? Passar det alla typer av hud? Skulle vara suuper med en lite mini guide :)

    SvaraRadera
  13. Jag har använt solkräm sen gymnasiet, fyller 23 i maj.

    Det ni ska leta efter är krämer med ett bra UVB och UVA-skydd. UVA-strålarna är de som åldrar huden, de är dem ni ska passa er för.

    Duktiga på solskydd är franska La Roche Posay (fransyskorna är noga med sånt här, en av anledningarna till att 40+ går runt med solglasögon även när det är molnigt). Märket säljs sedan en tid tillbaka på svenska apotek. Deras solskydd som är i världsklass, kan dock täppa till porerna för vissa, men jag tycker att det är värt ett försök.


    Om man är rädd för att bli blank testa istället min personliga favorit Cliniderm Light & Matifying Sun Face Gel SPF 25. Även Peter Thomas Roths mattande solskydd kan man ge en chans om man har kombinerad till fet hy, men jag föredrar svenska Cliniderm.

    Om ni har möjlighet försök alltid att använda ett solskydd med solskyddsfaktor över 30. Om ni får finnar, testa Cliniderms, det är bra mycket bättre än ingenting.

    När jag är ute och solar (händer ibland) använder jag SPF 50 generellt.

    Var rädd om er hy!
    -Anna

    SvaraRadera
  14. Jag provar många olika sorter, brukar ha 20-30 på sommaren och 50 i ansiktet och på halsen/bröstkorgen på sommaren. Just nu är jag på jakt efter någon ny mer naturlig favorit.

    Här är ett bra inlägg om naturliga solkrämer: http://www.naturligtsnygg.se/?p=16680

    SvaraRadera
  15. Är självklart skyddad mot solen med hudtyp vitare än vit. Kan tipsa om att den gamla favvon city block från Cliniqe med spf 40 nu åter finns i Sverige sedan några dagar. Jag köpte mina utomlands innan men nu slipper vi det. Tack Clinique! En annan bra jag alltid återvänder till är Peter Tomas Roth. Men det ÄR svårt att hitta några bra som inte ser ut som smör i ansiktet.

    Det kan också vara ett alternativ att köpa en foundation med spf, då får man två grejer i en!

    SvaraRadera