måndag 5 mars 2012

Bikerbabe

Nä, jag menar inte motorcyklar i rubriken utan de vanliga, fotdrivna - äger ni en? Gillar ni att cykla? Jag har äntligen oljat och pumpat min fina röda cykel och längtar efter de där vårkänslorna som kommer då man trampar i solen och gruset knastrar under däcken :-)

Även om vi nu flyttat utanför stan så bor vi nära både köpcenter och en liten stadskärna och vad är bättre än att kunna cykla överallt? Snabbt, raka vägen, härligt med frisk luft istället för att sitta instängd i tunnelbanan...

Ikväll blir det en tur till ett möte om nya förskolan men innan dess ska jag ju ut och springa, så fort lunchen har smälts!

16 kommentarer:

  1. Var hittar du alla snygga bilder någonstans?

    Och om jag gillar att cykla? Jag älskar det! :) Har redan tjuvstartat. Men racern får vänta inne ett tag till...

    SvaraRadera
  2. Jag fick en cykel i födelsedagspresent av Älskling förra sommaren, men hämtade inte ut den då. Kände att plufsiga jag inte riktigt var bilden av cykelmänniska..
    Men i år känns det bättre! Så jag spanar på massa cyklar just nu och funderar på vilken jag vill ha.. *ler stort* En cruisercykel känns härligt, tycker jag! Fast mitt i-landsproblem är bara vart jag ska cykla.. haha. Till biblioteket varannan vecka? Det är inte så lätt med tre barn att få en cykeltur för sig själv på slingriga stigar..

    Och japp, här ska det med ut och springas idag! Jejj! Fast ikväll, efter kiddosarnas läggdags då ;)

    SvaraRadera
  3. Förra året cyklade jag hela våren och sommaren till och från jobbet (totalt 2,6 mil). Jag köpte en (alldeles för dyr) jättebra cykel där jag kunde lasta hunden i korgen och sen cyklade vi iväg. Musik i öronen och varma vindar. Oj så härligt det var! En dag cyklade jag till jobbet på kvällen bara för att hämta ett papper. Haha, jag gillade det verkligen.

    Tyvärr blev min cykel stulen när vi flyttade, och jag har inte råd att köpa en likvärdig (och måste ha just det, för min hund måste ha en sån lite större korg för att sitta bra, och hon måste med till och från jobbet och orkar inte springa själv). Buhu, känns jättetråkigt. :(

    SvaraRadera
  4. Jovars, cyklar till & från universitetet fem dagar i veckan ca 2,5 km enkel väg, handlar med cykel typ varannan vecka (cykelväskor är mer än fantastiska!!). & ja när jag ska någonstans, då använder jag min trogna gamla slitna cykel. Vem har sagt att det inte går att cykla i snö t.ex? Har cyklat så gott som dagligen sen januari 2011, med uppehåll för sommaren (lagom ologiskt, men bodde i större stad då), funkar fint. Man får bara inte cykla för fort för man blir så svettig då.. :)

    SvaraRadera
  5. Jodå cyklar mer än gärna om de är långt, än hellre sätter jag dock på mig inlines i vårsolen!

    SvaraRadera
  6. Älskar att cykla! Längtar tills det blir lite mer isfritt här hos oss så jag får pumpa upp däcken och hoppa upp på cykeln igen.
    En av mina stora drömmar är att kunna cykla till jobbet, men med 3mil är det lite väl långt :/

    SvaraRadera
  7. Jag hade önskat mig en racer som jag kunde träna med när jag fyllde år av min kille. Och jag fick en cykel av honom, men eftersom han inte tycker om att träna och det är mycket backar upp till där vi bor så började han fundera när han skulle köpa den och kom på att det skulle bättre med en elcykel. Så jag blev ganska förvånad när jag öppnade paketet och såg att det satt en motor på cykeln, dessutom vägde den 24 kilo. Tanken var god men vi åkte och bytte den så jag fick en sån jag ville ha istl :)

    SvaraRadera
  8. Har just cyklat till sjukgymnasten på min röda hoj. Snart ska vi införskaffa cykelkärra så man kan köra båda barna på en och samma cykel. Perfekt ju! :-) Ja, förresten, Marabou Black gick ner ;-) God, men lite för söt. Skulle varit liiiiite mörkare bara och kanske ännu saltare lakrits?!

    SvaraRadera
  9. Har just cyklat till sjukgymnasten på min röda hoj. Snart ska vi införskaffa cykelkärra så man kan köra båda barna på en och samma cykel. Perfekt ju! :-) Ja, förresten, Marabou Black gick ner ;-) God, men lite för söt. Skulle varit liiiiite mörkare bara och kanske ännu saltare lakrits?!

    SvaraRadera
  10. Cykeln är nästan min käraste ägodel. Cyklar säkert en timme varje dag åt olika håll. Vi har cykelkärra till de två barnen och det ger riktigt bra lårträning! Mannen lämnar och jag hämtar, kärran står på dagis under dagen. Eftersom vi bara har bilpool är kärran perfekt när man ska storhandla eller ta större grejer med sig. Min förra cykel blev stulen och jag blev såå ledsen och arg. Men trot eller ej, polisen hittade den (fast då hade jag redan fått en ny på försäkringen). Jag cyklar året runt, gjorde det när jag var norrlänning också. Snö och is gör inget, bara man har lite fart så.. Men en sak är inte så bra, jag har inte hjälm..

    SvaraRadera
  11. Jag cyklar till och från jobbet när det går (vår-sommar-höst) men jag vet inte om jag gillar det så mycket... Värsta uppförsbacken hem. Men att cykla med barnen på utflykter och så på sommaren är betydligt roligare!!!

    SvaraRadera
  12. Jag har cyklat i hela mitt vuxna liv- vinter som sommar.Från jag var 19 år. Tills förra sommaren när jag köpte min första bil. Jag har varit väldigt dålig på att cykla efter det - men det händer nog. Nu i vår ska jag skärpa till mig igen. Att uppleva våren från cykelsadeln är ljuvligt.

    SvaraRadera
  13. Cyklar året runt. Men det är ändå en härlig känsla när snön är borta och det knastrar av grus under däcken även om det inte är premiärtur efter vintern eftersom jag aldrig ställer undan cykeln. =)

    SvaraRadera
  14. Cyklar själv mer eller mindre till och från stationen, inom staden om jag ska någonstans så cykeln är min trygga vän dag som natt, vinter som sommar, enda gången jag egentligen inte cyklar är när det är glashalt ute :).

    SvaraRadera
  15. längtar tills jag får plocka fram cykeln. vågar inte cykla nu när det är vinter men såfort isen börjar försvinna från gatorna så åker min gamla trotjänare kronan fram!

    SvaraRadera
  16. Oh, underbar bild!

    Jag har en cykelfotoblogg (PUT THE FUN BETWEEN YOUR LEGS) se länk på mitt namn), gör mer än gärna cyklistporträtt i stockholmsområdet!

    SvaraRadera