torsdag 8 mars 2012

Gårdagens träning: Axlar


Sura Elbe körde:

Uppvärmning 10 minuter snabb gång på löpband.
  • Sittande axelpress 3 set, 10 kiloshantlar (nu orkar mina axlar 10 kilosarna men de är så svåra att få upp? Jag får liksom göra en huha-frivändnings-grejsimojs för att få upp dem, hur gör ni andra?)

  • Wall ball, 5 kilo (tills att jag gjort märken i tre väggar och föreståndaren bad mig sluta, hmm...)

  • Hantellyft åt sidan (båda sidorna samtidigt), 8 kilo, 3 set

  • Drag mot bröstet, smalt grepp, i dragmaskin, 12-15 kilo...?

  • Dive bomber-armhävningar (klarade fler nu än senast, prova denna som en inkörsport till armhävningar ståendes på händer...!)

  • M visade en bra övning också, roterande utfall åt sidan med boll eller vad den kan tänkas heta...? Killer!

Vad mer hm... jo körde lite pulshöjare emellan seten, utfall bakåt med kick som jag visade (har ni provat den än?), djupa knäböj. Och så några varianter på plankor på slutet.

7 kommentarer:

  1. Det blev axlar för mig med igår och jag har samma problem som du. Igår tog jag hjälp av sambon som var med och körde. Min löpning får också vänta. Känner av mina benhinnor och är livrädd att det ska bli värre. Jag som kommit igång så bra... Tips mottages mer än gärna!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag brukar använda mig av respektive ben/knä för att lätt få upp tunga hantlar till startposition för t ex axelpress. Placera hantlarna med ena "vikt-änden" på knät, så att de står upp vertikalt samtidigt som du håller i dem. Sedan är det bara att hiva upp ett knä i taget till startposition för axelpress. Lite småkrångligt att förklara i text märker jag, men hoppas du förstår. :)

    SvaraRadera
  3. Knäa upp vikterna till axelpressen, annars är de omöjligt att få upp när du kommer ännu tyngre :-)

    Kolla hur grabbarna gör :-)

    SvaraRadera
  4. Börja träna på Friskis. De har särskilda bollväggar. Bara å kasta!

    Jag brukar btw typ "hoppa upp" tunga vikter ovanför huvudet. Som en minifrivändning. Men det kanske var så du redan gjorde :)

    SvaraRadera
  5. Körde axlar idag jag med och kom upp i 12:or som mest - stoooor bedrift för att va jag!! Men jag förstår tramset med att få upp dom - jag hade tur som fick hjälp av en vän. 10:orna som jag körde första och andra setet gick det lättare med, men det var tuuuungt att få upp dom haha.. Annars har jag sett folk "knäa" upp dom (som folk beskrivit här redan) - säger som dom: titta på dom starka grabbarna med megavikter ;)

    SvaraRadera
  6. Jag gör också en sån där "lagom kontrollerad" rörelse för att få upp vikterna... Samma när jag kör bröst, nästan ännu värre tycker jag. Men nu ska jag testa att "knäa" upp vikterna, och i värsta fall får man fråga nåt snyggo om hjälp ;-) Bra pass för övrigt!

    SvaraRadera
  7. Dive bomber-armhävningar, hurdå?
    Jag såg bilden men fattar inte riktigt vad man gör..

    SvaraRadera