fredag 2 mars 2012

Crossfit Endurance


Har ni hört talas om Crossfit endurance? Vad är det? Tja, så här mycket vet jag: det verkar vara svaret på något som jag längre undrat nämligen:

Crossfit kallas "the sport of fitness" , det vill säga man blir crossfit - allmän/tvärtränad kanske man kan säga? Tvär som i tvärs över alla olika träningsdiscipliner. Om det stämmer - varför ingår inte någon uthållighetsträning?

Detta har jag undrat länge. För att bli bra på något så måste man träna just det har jag alltid trott, enligt den tesen måste man springa/träna länge för att bli uthållig. Och sådant ingår inte i crossfit-wod:ar som ju är ganska intensiva.

Crossfit endurance är tydligen svaret på den frågan anser skaparna - de har utformat en träningsmetod där crossfit anpassas specifikt till personer som håller på med uthållighetsbaserade sporter (löpning, cykling o.s.v.)

Många frågor återstår dock - jag vet inte riktigt vad skillnaden är för en löpare att träna crossfit jämfört med crossfit endurance. Samt att crossfit endurance verkar vara mer av ett varumärke, om än inte rättighetsskyddat kanske, medan crossfit ju är en folkrörelse. Någon som vet mer, någon som vill veta mer?

Här är en video
som nog kan vara intressant (har ej kollat än).

Btw, ni som vill veta hur det går för mig och M med våra crossfit-planer; det har strulat lite med lokal men vi ska testa nästa söndag!

1 kommentar:

  1. Bara nyfiken, vad är strumporna bra för? Tack för himla bra, inspirerande blogg!

    SvaraRadera