fredag 30 mars 2012

mormorsmat goes healthy

...à la Elbe! Och Mr. För det är hans urgoda köttfärslimpa som vi kombinerade med broccoli/sötpotatismoset som blev jättegott tyckte vi! Sötpotatis är ju väldigt... söt, och broccolin spädde ut det lite kvalmiga perfekt. Två normalstora sötpotatisar + ett 'träd' med färsk broccoli. En klick smör och ett par matskedar turkisk yoghurt, salt, svartpeppar och rejält med muskot. Mm!

Dessutom; den där härliga känslan av att man tugga för tugga skänker kroppen en näringsbomb :-)

6 kommentarer:

  1. Vad bra att det blev gott :-) .. tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Kan man göra mos med butternut squash också tro? Tillsammans med exempelvis kålrot, potatis och/eller broccoli. Eller är det bättre att ugnsrosta butternut:en? Någon som vet? :)

    SvaraRadera
  3. Måste testa moset!

    SvaraRadera
  4. Gjorde moset idag och herreminjevagottdetblev!

    SvaraRadera
  5. Josefine: Tror det är bäst att ungsrosta pumpan och sen mosa den med det andra som du kokt!

    Lina: Amen visst blev det! Comfort food, verkligen!

    SvaraRadera
  6. Josefine: Tror det är bäst att ungsrosta pumpan och sen mosa den med det andra som du kokt!

    Lina: Amen visst blev det! Comfort food, verkligen!

    SvaraRadera