måndag 19 mars 2012

En fascinerande tanke

Baserat på hundratals år av erfarenhet; det enda vi kan säga om framtidens kostråd är att vi inte kommer tycka som nu. En och annan populär diet kanske överlevt 20 år från idag men flertalet kommer att ses som omoderna, onyttiga eller rent av skadliga. Så har det alltid varit! Undra när proteinet ska visas dörren...

7 kommentarer:

 1. Aldrig, förhoppningsvis! Hoppas att framtiden bjuder på mer hållbart, sunt-förnuft-ätande och mindre tjat om att man bör äta på ett visst sätt för att uppnå en viss grej som kan uppnås på hur många olika sätt som helst, egentligen, eftersom vi alla är unika!

  SvaraRadera
 2. Det viktiga är att man lyssnar till sin kropp och utgår från en sund kosthållning som fungerar utifrån individuella förutsättningar. Dieter kommer och går och det dyker ständigt upp nya råd om hur vi ska förhålla oss till kost och träning. Tar vi till oss allt nytt och slopar det gamla kommer vi aldrig hitta ett sunt förhållande till kost. Vi måste utgå från vårt eget välbefinnande och kroppens signaler för att uppnå ett framgångsrikt och långvarigt resultat. Inspirerande blogg förresten :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror också på att lyssna på kroppen, och jag håller mig aldrig så mätt och osugen på godis som när jag får i mig bra med protein. Däremot har jag med åren insett att dieter inte är hållbara utan att det gäller att hitta sitt sätt att leva. Vi är ju så olika. Men sedan finns det väl sådant som är bättre än annat att äta för alla och då kan man väl försöka hålla sig till det, tänker jag :) Ibland har jag "sörjt" att jag inte tillhör den skara människor som kan äta socker och vetemjöl tills de spyr utan att påverkas på utsidan. Numera tror jag mig må bättre än de människor som lever på socker men ändå är smalisar :)

  kram!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med alla andras kommentarer här. Viktigt att man hittar en kosthållning som man trivs med och mår bra av. Men visst undrar man ibland :)

  SvaraRadera
 5. Exakt så är det. Och just därför håller jag mig borta från alla extremdieter. Ät lite av allt så löser det sig oavsett vilken trend som råder och vad framtida koststudier kommer fram till.

  SvaraRadera
 6. I Frankrike så undviker man att ge barn för mycket protein så de inte ska bli tjocka...

  SvaraRadera
 7. På 50-talet så fick sig faktiskt proteinet en känga.

  SvaraRadera