Frulle: Keso med banan, vaniljproteinpulver, linfrön och katrinplommon (magen börjar protestera mot allt protein - bara att stryka medhårs!)
Lunch: Sallad på tonfisk, majs, tomat, ost (10%), balsamvinäger
Middag: Köttfärsbiffar med blomkål/broccolimos (middag vid mellistid = mellis på kvällis!)
Kvällsmellis: Ostkaka med varma jordgubbar och hackad mandel
Egentligen är ju all mat bara fett, kolhydrater och proteiner i olika blandningar. Och tänker man så har denna läckra tallrik ostkaka med tillbehör nästan exakt samma näringssammansättning som jag önskar av en bra, lättare middag: gott om protein, nyttigt fett, vitaminer och antioxidanter. Fast den ser ut som och känns som en efterrätt.
Ostkaka (denna sats = 4 portioner)
1 burk keso
2 ägg
1/2 dl dinkelmjöl
20g vaniljproteinpulver
kanel och kardemumma (bittermandelarom hade nog suttit fint också!)
1,5 dl minimjölk
Gegga ihop och in i ugnen på 200 grader omkring 40 minuter. Tack vare proteinpulvret blir den söt utan socker. Har man inte sådant i så behövs nog något sött. Mosad banan kanske?
Det går fint att experimentera också säkert med att blanda keso/kesella, använda fler äggvitor, och så vidare. Ursprungsreceptet som jag gjort om lite är det i Annas mat på Fannys ostkaka.
Mm, gott kanske... Får testa hemma där vaniljpulvret finns. Idag ska jag nog testa nåt slags fluff med chokladpulvret jag har med mig till landet :-)
SvaraRaderaGör det! Kom ihåg att det måste ingå något kallt/fryst annars fluffar inte fluffet :)
SvaraRaderaGjorde denna igen och smaksatte med pepparkakskrydda. Det blev så gott!! Blandar i 1 burk kesella samt 1 burk keso och det funkar fint.
SvaraRadera/Hanna
Hm, det ska jag prova!
SvaraRaderaHerre jäklar, sitter i soffan och är MÄTT efter denna ostkakelunch. Min twist blev att skippa proteinpulvret, sötade med vaniljpulver och lite sötin. Rev också ner en bittermandel. Serverade med halvtinade körsbär och litelite grädde. Grymt recept!
SvaraRadera