söndag 10 juli 2011

Dagens kost + recept på kållåda

Frukost: Keso, valnötter, banan, kanel, te med minimjölk, kaffe med mjölk, multivitamin
Lunch: Kållåda, kaffe med mjölk
Mellis: 2 finncrisp med ost + ett glas minimjölk (detta tränade jag på = kanske det som gick fel?)
Middag: Kållåda, körsbärstomater, kesella, bananskivor
+ Grönt chaite

Min absoluta fitnessfavorit.

Recept:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rit ett stort vitkålshuvud + eventuellt morötter, lite lök kanske? Rives med fördel i food processor. Kör in i långpanna med bakplåtspapper ugnen i ugnen tills det är lite mjukt, med lite matolja över (c:a 10 min).

Ta ut, smula i 700g-1 kg köttfärs (beroende på om vitkålshuvudet är stort eller gigantiskt), krydda med soja, kryddor du gillar (krydda ordentligt, curry passar!). Knäck i 4 ägg, rör om. Häll över 5 dl köttbuljong, blanda igen. In i ugnen till det ser stelnat och brynt ut.

Billigt. Nyttigt. Gott! (proteinrikt)

Jag brukar äta med bananskivor och lättkesella till.

1 kommentar:

  1. kållåda ska jag prova! Men skojar du när du skriver att du har banan och kesella till? En rysning gick längs ryggraden på mig inför tanken på att den smakkombon skulle landa på min tunga, men smaken är som bekant...delad.

    SvaraRadera