lördag 15 oktober 2011

Om att erkänna sina mål

ALLA kroppar har förmågan att totalt formas om. Man är aldrig för otränad/gammal/tjock/sliten för att få magrutor och lära sig göra chins. Sen är det inte något för alla, det är en annan sak. Du kan säga att du inte vill förändra något, respekt åt dig i sådant fall. Men använd aldrig ett "jag vill inte" för att gömma ett "jag tror inte att det går."

Vi kan kalla henne Carro.
Carro är 165 cm lång och väger 90 kilo. Och har inte så mycket muskler. Carro vill gå ned i vikt. "90 är ju på tok för mycket, det vet jag. Jag siktar på 70 kilo jämnt, det är en bra vikt för mig. 20 kilo ska jag gå ned".

70 pannor innebär att Carro fortfarande är överviktig enligt BMI. "Fast jag vill inte bli en sån där tunn jänta, det är snyggt med lite former på en kvinna". Och visst kan 70 vara en lagom siffra för Carro, särskilt om hon lyckas bygga mycket muskler. Men är det verkligen en vikt som Carro valt utifrån vad hon tror hon skulle känna sig bekväm med att väga? "Jo men jag är byggd sån. Jag kommer aldrig bli en sån där riktigt slimmad tjej".

Aha. Så det handlar mer om vad Carro förväntar sig, än vad hon vill? Kanske kommer Carro känna sig nöjd då hon väger 70 kilo. Kanske kommer hon inte att göra det, eftersom målet inte är ett mål utan en begränsning satt av feghet och Carros osäkerhet på sin egen förmåga att lyckas. Kanske borde Carro läsa det här.

Nu vet jag att ni vet att jag vet att vikt och kroppsform inte står i direkt relation till varann. Men då det gäller överviktiga personer är det ett bra exempel.

Är du en Carro?

10 kommentarer:

 1. Jag är en Carro! Fast kanske allt mindre ju fler saker jag gör som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska såklart vara en Beatatjata, den allra bästa versionen.

  SvaraRadera
 2. Jag är nog en Carro i perioder innan jag hinner jobba igenom det, och sedan VÅGA säga och göra det jag vill, för att uppnå en optimal Lotta. Men visst begränsar jag mig emellanåt och det du säger är såå viktigt. Mina Carro-perioder är ganska korta från minuter till max ett dygn innan jag tar mig samman igen, men om jag slutar kämpa emot den enkla vägen så kunde jag nog bli en Carro i längre perioder. Jag känner många Carro och det är ju den enklare vägen om man inte vill kämpa.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker var o varannan person verkligen är en Carro, jag var oxå det innan. Och visst i början av sitt "nya" liv där träning är en del av livet- var det inte roligt, Carro kom fram flera ggr.....Men visst är det tungt för oss alla och vi som orkar hålla på tills det vänder, så försvinner Carro mer o mer. Nu kan jag säga att Carro mer ell mindre aldrig kommer fram. Oxå så sjukt trött på att höra att: Så smal som du är kommer jag aldig att bli- kraftig benstomme. Visst men hur kunde jag då? 10 kg mindre och mer tränad än någonsin, jag övergav Carro!!!

  SvaraRadera
 4. Så himla bra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Åh vad peppad jag blev på att tänja på mina begränsningar när det gäller min kropp och med träningen!! Tack!

  SvaraRadera
 6. Jag är också en Carro.. tror jag. Innan jag kommit igång med träningen ordentligt, innan jag ser resultat. Då är jag en Carro. Men när jag ser resultatet är jag verkligen ingen Carro, snarare tvärtom. Igår sa jag högt till min sambo: När jag är 40 ska jag va lika vältränad som Olga är nu. Ooooups! Varför sa jag så, tänkte Carro. Men det är klart att det går. Jag har ju 7 år på mig och viljan finns där. Potentialen finns där. Nu är jag en Cissi, ända tills jag blir sjuk eller nåt i en vecka. Då är jag en Carro igen. Jag tror att jag behöver Carro för att vilja vara Cissi.

  SvaraRadera
 7. Cissi: Well said! "Jag tror att jag behöver Carro för att vilja vara Cissi". Så känner jag med! Fast jag ska vara en Beata då, annars blir det ju lite förvirrat om jag OCKSÅ ska vara Cissi... :-)

  SvaraRadera
 8. Beata: Du kanske behöver en Carro och en Cissi för att vilja vara en Beata..... Förlåt Elbe, nu spårar det här ur och tar helt bort fokus för vad inlägget egentligen handlade om! :-)

  Appropå lingonsylt, vill du att jag säger till när jag länkar till dig? För det gör och kommer jag göra, ofta! Är lika Elbe-hooked som Tjatmostern B. Jag lusläser alla dina inlägg.

  SvaraRadera
 9. Jag är en Carro. Allas kommentarer om att jag är så sjukt snygg även om jag är lite större, det har jag fått höra i hela mitt liv. 168 lång och vägde 92, då fick jag nog. Varje år blev det ju lite till. Jag har bestämt mig för att lämna Carro, men får ibland perioder när hon kommer tillbaka. Just nu ligger jag på 78 och siktar på 69, sedan får vi se vad jag känner då. Sommaren 2012 är målet.

  SvaraRadera
 10. Stackars er som faktiskt heter Carro, nu då jag valde det namnet. Kom på i efterhand att det nog var undermedvetet, hade nämligen en kompis i småskolan som hette Carro, hade viktproblem och en massa issues (smygåt alltid då hennes föräldrar inte var hemma och gömde i garderoben). Kanske tänkte jag på henne : )

  SvaraRadera