onsdag 19 oktober 2011

Recept: Gott hamburgerbröd (low carb) med massor av protein

I förmiddags då jag såg det här receptet på Soffans blogg blev jag sugen att prova eftersom jag hade alla ingredienser hemma. Jag har modifierat det något Soffan!

Bästa brödet hittills! Vitt, mjukt bröd med fin smak och bra konsistens. Ska prova att göra detta till en limpa i en form och skiva och rosta, mmm...

5 små hamburgerbröd (10 halvor)
3 ägg
1,5 dl lättkvarg
1,5 dl pofiber
1 tsk örtsalt
1 tsk brödkrydda
sesamfrön

Separera vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ihop kvarg och gulor, rör sedan ned salt och kryddor. Allra sist pofiber. Vänd försiktigt ned vitorna (om Pofibret gör att det blir för geggigt, blanda i lite vätska).

Värm ugnen till 175 grader, klicka ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 15-20 minuter.

Funkar utmärkt att äta som mackor också, riktigt mättande!

Hela satsen = 470 kcal, 1 bröd = 94 kcal. Protein: 41%, kolhydrater 9%, fett 50%

6 kommentarer:

 1. Alltså jag behöver så mycket hjälp!
  Jag har så länge försökt att gå ner mina 10-15 kilo jag vill bli av med. Men jag kommer aldrig igång, eller jo jag kommer igång så håller det kanske tre dagar, sen börja jag äta som jag alltid gjort innan. Jag är så trött på mig själv, de verkar som alla kan klara att gå ner och komma in i bra vanor men jag lyckas aldrig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att klara detta elr vad jag ska äta. Jag är jätte beroende av socker, om jag inte får socker så kan jag sitta och sura jätte länge pinsamt men så är det. Jag hade ett gymkort i 3 månader och ja gick några gånger sen orkade jag inte mer.
  De skulle verkligen vara så snällt om du skulle kunna hjälpa mig att komma igång ge lite tips på vad jag ska äta och hur jag ska orka träna. För jag tycker träning är kul egentligen men bara de att jag inte orkar röra på mitt feta rumpa.

  Tack och hej! :)

  SvaraRadera
 2. är det 94 kcal för ett bröd räknat för uppe och nere?
  är det alltså 94kcal gånger 10 halvor?
  eller 94 kcal gånger 5?

  SvaraRadera
 3. Det kan du räkna ut om du ser på kalorimängden för hela satsen ; )

  SvaraRadera
 4. Kul att du gillade, visst är det bästa hittills i djungeln av low carb-bröd. Bra grund för att variera och experimentera lite. Kul att testa som limpa, det måste jag också göra, bra idé!

  SvaraRadera
 5. Hej!!! Vad innebär pofiber?? Har försökt att googla men hittar inget svar!? Vad är det och hur får jag tag på det!! Kram becca

  SvaraRadera
 6. Rebecca: Det är fiber från potatis. Kolla i avdelningen glutenfritt där står de, ett rött paket brukar det vara.

  SvaraRadera